EU-strateg till Centrum för Regional Utveckling

Region Västmanland
Utvecklare/Strateg
Sista ansökningsdag:
16 augusti (26 dagar kvar)
Placeringsort:
Västerås
Kontaktperson:
Maria Linder
Telefon: 021-17 65 73
Roger Lilja
Telefon: 021-481 82 78
Publicerad:
26 juni

Om du lockas av att arbeta med såväl operativa som strategiska utvecklingsfrågor på regional nivå, men som också innebär lokala, nationella och internationella samarbeten, då kan du vara rätt person att vara med och forma rollen som EU-strateg hos oss.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt. 

Arbetsuppgifter
I rollen som EU-strateg ansvarar du för att aktivt bevaka, för Regionen Västmanland, relevanta EU-frågor. Du är insatt i vilka verktyg, fonder och program som finns tillgängliga inom EU och nationellt att söka, och på vilket sätt de skulle kunna kopplas till organisationens strategiska utvecklingsarbete. Du kommer att bidra i framtagandet av strategiska dokument för Centrum för Regional Utveckling och Regionkontoret inklusive löpande uppföljningarna av verksamheten. 

Vi vill öka den allmänna kompetensen kring EU-frågor, internt i vår organisation men även i länet, och det blir en av dina uppgifter att bidra till detta.

Du säkerställer att sprida information om aktuella EU-utlysningar och du är ett viktigt stöd till organisationen i att formulera projekt, söka finansiering samt vid genomförandet av projektet och vid avslut och uppföljningar. 

I din roll ingår att samordna kontakten gentemot olika myndigheter, exempelvis ESF-rådet, andra externa samverkansparter som kommunerna i länet och angränsande län, men även internt inom Regionen Västmanland.

I rollen ingår också att bistå organisationen med stöd i det politiska påverkansarbetet. Det innebär att i samverkan med framförallt länets kommuner kommunicera de ståndpunkter vi har i olika utvecklingsfrågor med bäring på Region Västmanlands olika verksamheter.

Arbetet förutsätter tät dialog med de olika verksamheterna men även med aktörer i kommunerna, civilsamhälle, näringslivets organisationer, omkringliggande län, representanter på SKL och Näringsdepartement med flera.

Om arbetsplatsen
Centrum för Regional Utveckling (CRU) är organiserad under Regionkontoret inom Region Västmanland. På staben jobbar idag tio personer och du rapporterar direkt till direktören för regional utveckling. Staben är en strategisk resurs som ska vara drivande i det strategiska utvecklingsarbetet både externt och internt.

Vi erbjuder dig:
  • en arbetsplats med starkt utvecklingsfokus
  • en möjlighet att påverka utformningen av tjänsten
  • ett omväxlande arbete

Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot samhällsvetenskap, ekonomi eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som relevant.

Du har kunskaper om europeiskt utvecklingsarbete och erfarenhet av att arbeta med EU´s verktyg, fonder och program. Arbetet inom Centrum för Regional Utveckling sker ofta i projektform varför kunskaper kring projekt och projektledning är meriterande.

Ett gott nätverk med kontakter inom Sveriges Kommuner och Landsting, Regeringskansliet och inom EU´s institutioner är meriterande. Du har lätt att skapa kontakter och nätverka och du är har en god kommunikativ förmåga  svenksa och engelskai tal och skrift.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 16 augusti 2018

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt!

Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. 

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. 

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner
Maria Linder
Regional Utvecklingsdirektör
021-17 65 73
maria.linder@regionvastmanland.se

Roger Lilja
Facklig kontaktperson för Vision
021-481 82 78
roger.lilja@regionvastmanland.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
44 lediga jobb just nu