EU-revisor -266 dagar kvar

Ekonomistyrningsverket (ESV)
Ekonomi, Sakkunskap
Sista ansökningsdag:
1 maj (-266 dagar kvar)
Placeringsort:
Stockholm
Kontaktperson:
Johan Sandberg
Telefon: 08-690 43 75
Emilia Sandberg
Telefon: 08-690 44 96
Publicerad:
23 april

Vill du arbeta med revision av Sveriges EU-medel?

Ref: 2018-00298

ESV utvecklar den ekonomiska styrningen för regeringen, Regeringskansliet och andra statliga myndigheter samt gör analyser och prognoser av statens ekonomi. ESV är också Sveriges nationella revisionsorgan för EU-medel. Vi finns i Stockholm och har 165 anställda.

ESV:s avdelning för EU-revision har som ansvarsområde att främja en effektiv hantering av EU-medel. Uppdraget innebär revision av den svenska förvaltningen och redovisningen av medel för EU:s fonder. Våra EU-revisorer granskar hur den myndighet som ansvarar för förvaltningen i Sverige genomfört sitt uppdrag. Vi reviderar förvaltnings- och kontrollsystemen hos svenska myndigheter som hanterar fondmedlen och genomför granskningar av hur projekten redovisar sina insatser. Vi söker dig som vill bidra till en effektiv hantering av EU-medel med hjälp av revision.

Dina arbetsuppgifter
Som EU-revisor arbetar du med att planera och samordna revisionsaktiviteter inom olika program och du kommer också självständigt utföra revisioner. Vi gör två slags revisioner system- och projektgranskning och du kommer göra båda delarna. När granskningarna är klara rapporterar vi resultatet till EU-kommissionen, regeringen och de granskade myndigheterna. I ditt arbete kommer du ha daglig kontakt med företrädare från såväl svenska som internationella myndigheter och organisationer.

I rollen som EU-revisor ingår ett samordningsansvar. Som samordningsansvarig har du en ansvarsfull roll där du genomför ditt uppdrag effektivt i förhållande till ESV:s uppdrag och våra uppdragsgivare. Du driver dina egna revisioner som kan involvera såväl kollegor som konsulter, samtidigt som du jobbar tillsammans i projektform med andra.

Som EU-revisor hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter att både bredda och fördjupa dina kunskaper inom området. Vi jobbar till exempel med fokusgrupper med inriktning på utvecklingsarbete inom till exempel metod, statistik och statsstöd. Vi är lokaliserade centralt i Stockholm. Arbetet medför en del resor, främst inom Sverige men även resor till andra länder inom EU kan förekomma.
  
Din bakgrund och kompetens
Du har en akademisk utbildning i grunden, till exempel inom revision, ekonomi eller annan inriktning som vi bedömer vara relevant för uppgifterna. Vi söker dig som har erfarenhet från arbete med offentlig verksamhet med liknande frågor, gärna från flera olika organisationer. Du har erfarenhet från till exempel arbete med revision, utredning eller verksamhetskontroller. För att lyckas i rollen är det en förutsättning att du är samhällsintresserad, har stort engagemang och förståelse kring statlig styrning och EU-frågor. Det är en fördel om du har erfarenhet från rollen som projektledare eller motsvarande. Vi söker dig som har en god kommunikationsförmåga och uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Körkort är ett krav då tjänsten innebär en del resor där bil behövs.

Dina personliga egenskaper
Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och lätt för att bygga relationer både internt och externt. Du är analytiskt lagd och har sinne för siffror samt förmåga att förstå komplexa organisationer och strukturer. Arbetet innebär både operativt revisionsarbete och samordnings- samt utvecklingsarbete. Du har en förmåga att sätta frågor i ett bredare perspektiv och förstå hur de politiska besluten omsätts i praktiken vid genomförandet av strukturfonderna. Du är utvecklingsorienterad och ser möjligheter i förändringar och har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar.

Mer information om tjänsten
Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Du ansöker i vårt rekryteringssystem senast den 1 maj 2018.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Johan Sandberg, enhetschef, telefon 08-690 43 75. Vid frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta Emilia Sandberg, HR-specialist, telefon 08-690 44 96.

Fackliga kontaktpersoner nås via växeln på 08- 690 43 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi har redan gjort vårt medieval och undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Vi erbjuder dig
En stimulerande arbetsplats
Ekonomistyrningsverket är en stimulerande arbetsplats där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta ansvar. Vi arbetar för att vara en modern myndighet med tekniska lösningar som underlättar det dagliga arbetet. Vi sitter i trevliga lokaler på Drottninggatan i centrala Stockholm. Ekonomistyrningsverket är en kunskapsorganisation. För oss är det självklart att du på olika sätt ges möjlighet till utveckling.

- Friskvård
Trivsel och god hälsa är en viktig förutsättning för att kunna göra ett bra jobb. Som anställd på Ekonomistyrningsverket har du tillgång till en friskvårdstimme i veckan. Vidare erbjuds du ett friskvårdsbidrag om en årlig summa per kalenderår. ESV subventionerar även kostnader för läkarvård, sjukgymnastik, sjukhusvård och receptbelagda läkemedel i enlighet med gällande statliga avtal.

- Mångfald
Vi ser olikheter som en framgångsfaktor för verksamheten och drar nytta av de olika perspektiv och angreppssätt som mångfalden genererar. ESV har ett tillåtande och inkluderande arbetsklimat som kännetecknas av respekt, delaktighet, kreativitet och att det är högt i tak. På ESV är det en självklarhet att alla anställda har likvärdiga möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
33 lediga jobb just nu