Enhetschef till Vägledning för socialtjänsten 3 Socialstyrelsen

Information

Arbetsgivare: Socialstyrelsen
Ort: Stockholm
Kategori: Ledning, Socialt

Sista ansökningsdag:

23 okt
Sök jobbet

Till avdelningen för Kunskapsstyrning för socialtjänsten söker vi en enhetschef som vill leda enheten Vägledning 3.

Enheten kommer huvudsakligen att arbeta med att ta fram kunskapsstöd och rekommendationer inom funktionshinderområdet och äldreområdet. En viktig kanal att fortsätta utveckla är Kunskapsguidens funktionshinders- respektive äldreflik där mycket av det stöd som tas fram ges till professionen. Enheten kommer också att bland annat arbeta med att stödja implementering av systematiskt arbete med dokumentation- och behovsbedömning genom IBIC (individens behov i centrum). Enheten, som kommer att inrättas när den nya enhetschefen tillträder, kommer att bestå av medarbetare från två andra enheter. Enheten inrättas för att ge förutsättningar att stärka verksamhetsutveckling inom både funktionshinders- och äldreområdet. Avdelningen där enheten är placerad, arbetar bland annat med att ge kunskapsstöd till socialtjänsten, e-hälsofrågor samt med stöd för implementering av kunskap för både hälso- och sjukvård samt socialtjänst.

Vi söker dig som vill

 • Ansvara för att etablera en ny enhet
 • Bidra till att utveckla och förvalta arbetet med funktionshinders- och äldrefrågor
 • Skapa en kultur som främjar ett kontinuerligt utvecklings- och förändringsarbete
 • Leda enhetens medarbetare mot goda resultat genom ditt engagemang och din förmåga att ta tillvara allas potential.
 • Vill bidra till att bästa tillgängliga kunskap används i de verksamheter som Socialstyrelsen vänder sig till
 • Aktivt driva frågor i avdelningens ledningsgrupp samt proaktivt interagera med övriga enheter och avdelningar och därmed medverka till hela myndighetens verksamhetsutveckling.
 • Agera som en tydlig arbetsgivarrepresentant

Vi söker dig som har

 • Kunskap och erfarenhet från arbete med funktionshinderfrågor och/eller frågor som berör äldre, mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättningar.
 • Gedigen erfarenhet som chef med personal- och budgetansvar
 • Erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete i en kunskapsorganisation.
 • Relevant akademisk examen.
 • Mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift.

Det är dessutom meriterande om du har

 • Erfarenhet av arbete i en statlig myndighet eller med att arbeta med frågor på nationell eller annan övergripande nivå
 • Bred erfarenhet från arbete med frågor inom socialtjänsten och angränsande frågor inom hälso- och sjukvård
 • Erfarenhet av framtagande av kunskapsstöd
 • Tidigare erfarenhet av processledning och ledningssystem

För att lyckas med uppdraget är du trygg och tydlig i ditt ledarskap. Du är bra på att samarbeta och skapa goda relationer, både internt och externt. Rollen kräver att du både är utvecklingsinriktad, drivande och lyhörd och har en god förmåga att skapa välfungerande team. Genom din kommunikativa förmåga inspirerar du andra till dialog och delaktighet. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Upplysningar
Anställningen är tillsvidare med 6 månaders provanställning, med ett chefsförordnande på sex år, och placeringen är i Stockholm.

Om du har frågor om tjänsten, kontakta Avdelningschef Jenny Rehnman alternativt Karolina Öberg på Pro Astri 070-745 67 66. Fackliga företrädare är Rose-Marie Nylander för SACO, Åsa-Britt Edoff för ST samt Magnus Göransson för Vårdförbundet. Samtliga nås på telefonnummer 075-247 30 00.

Välkommen med din ansökan senast den 23 oktober 2019. Ange diarienummer 2.6.1-26798/2019.

Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt dataskyddsförordningen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Inför rekryteringsarbetet har Socialstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

God vård och omsorg bygger på kunskap. Därför finns vi. Socialstyrelsen är Sveriges kunskapsmyndighet för vård och omsorg. Genom samarbete, oberoende experter och pålitlig kunskap styr, stödjer och utvecklar vi hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Det gör vi för att människor i Sverige ska få tillgång till god vård och omsorg på lika villkor, oavsett vem man är och var i landet man bor.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Publiceringsdag: 25 september 2019 kl 08:22
Jenny Rehnman
070-745 67 66
Karolina Öberg
070-745 67 66

Sista ansökningsdag:

23 okt 1 dag kvar

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Johan Dietrichson

Skolchef Surahammars kommun

David Norrfjärd

Kultur- och fritidschef Vaggeryds kommun

Stefan Nilsson

Vd Karlshamnsfastigheter

24 lediga jobb just nu