Enhetschef till LSS och bostadsanpassning

Helsingborgs stad
Ledning, Omsorg
Sista ansökningsdag:
28 februari (8 dagar kvar)
Placeringsort:
Helsingborg
Kontaktperson:
Mikael Mannsdorff
Telefon: 042-10 63 72
Publicerad:
12 februari

Om arbetsplatsen
Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Myndighetsenheten inom vård-och omsorgsförvaltningen som leds av en myndighetschef söker nu en enhetschef för LSS och bostadsanpassningsbidrag.
Myndighetsenheten är en del av vård- och omsorgsförvaltningen i Helsingborg. All myndighetsutövning gentemot äldre och funktionsnedsatta sker där. Handläggarna inom enheten arbetar med biståndsbedömning inom lagrum som ex Socialtjänstlagen, LSS samt Lagen om Bostadsanpassningsbidrag. Vård- och omsorgsförvaltningens myndighetsenhet har kontor på Maria Park.

Arbetsuppgifter
Är en av dina styrkor att fungera som en förebild? Är du duktig på att genom ditt agerande visa vägen för utveckling, nytänkande och ett proaktivt förhållningssätt? Dessa är några av de viktigaste arbetsområden som du i egenskap av enhetschef kommer att ha i ditt uppdrag.

Du förväntas leda, organisera och utveckla verksamheten utifrån verksamhetens kärnvärden, riktlinjer och mål. Du är direkt underställd myndighetschefen och kommer att ingå i myndighetsenhetens ledningsgrupp. I ditt uppdrag ingår verksamhets-, personal-, ekonomi och arbetsmiljöansvar samt att handleda handläggarna i deras arbete. Att delta i olika nätverk och arbetsgrupper kopplade till de uppdrag verksamheten har ingår. Myndighetsenheten är en verksamhet i utveckling och du har ansvar för att aktivt delta i- och driva förändringsarbete tillsammans med medarbetarna. En stor del av utvecklingsprocesserna fokuserar på välfärdsteknologi och digitalisering, ett område där Helsingborg vill ligga i framkant.

Helsingborg värnar om sina anställda och har ett generöst friskvårdsbidrag.

Kvalifikationer
Vi vill att du har adekvat högskoleexamen samt har erfarenhet av chefs- eller ledningsuppdrag i liknande organisation. Du ska ha B-körkort.

Det är meriterande om du har erfarenhet av LSS-handläggning, handläggning av bostadsanpassningsbidrag, utvecklingsarbete inriktat mot välfärdsteknologi och erfarenhet av arbete med IBIC.

Vi söker en ledare som är nyfiken på att utmana sig själv och andra. En drivande och modig ledare som har förmåga att tydligt visa vart vi är på väg, leda verksamheten mot uppsatta mål samt leda verksamheten i olika utvecklingsprocesser. Du ska kunna ta tillvara på medarbetarnas drivkraft och kompetens och ha ständigt och starkt brukarfokus. Du behöver vara bra på att bedöma vilka insatser/åtgärder som ska vidtas i olika situationer.

Välkommen med din ansökan! Vi tillämpar löpande rekrytering. Var vänlig och ange löneanspråk och eventuell startdag i din ansökan.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan
Ansök senast: 2018-02-28 
Referensnummer: C17558

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Mikael Mannsdorff
Myndighetschef
042-10 63 72

Fackliga företrädare
Vision
042-10 73 65

Raija Landgren
Ledarna
042-10 26 01

Övrigt
Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Intervjuer kommer att ske under vecka 11 och 12, 2018.

Innan anställning kommer vi att begära att du lämnar utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister 9 §, enskild person, PM 442.3 (15-11-16) i oöppnat kuvert. Denna ska tas med till intervju.

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-10 10 29.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
21 lediga jobb just nu