Enhetschef till Arvsfondsavdelningen

Kammarkollegiet
Ledning
Sista ansökningsdag:
9 september (17 dagar kvar)
Placeringsort:
Stockholm
Kontaktperson:
Gabriella Hedlund
Telefon: 070-995 58 88
Publicerad:
8 augusti

Har du flerårig erfarenhet av att arbeta som chef och vill bidra till Allmänna arvsfondens fortsatta utvecklingsresa? Vi söker nu en enhetschef till kanslistödet för Arvsfondsdelegationen med ett genuint intresse för vår verksamhet. Hos oss får du möjlighet att använda dina erfarenheter av förändrings- och utvecklingsarbete samtidigt som du bidrar till bättre levnadsvillkor för barn, unga och personer med funktionsnedsättning.

Arvsfondsdelegationen fördelar ekonomiskt stöd ur Allmänna arvsfonden till utvecklingsprojekt av och med barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Tillsammans med Sveriges föreningsliv får vi nya idéer att växa – för ett samhälle där alla kan delta på lika villkor. År 2018 fördelades 647 miljoner av Arvsfondsdelegationen till olika nyskapande projekt. Arvsfondsdelegationen har dessutom uppgiften att utvärdera projekt och informera allmänheten om Allmänna arvsfondens ändamål och fondmedlens användningsområde.

Arvsfondsavdelningen, som är en del av Kammarkollegiets verksamhet, består av tre enheter. Avdelningens uppgift är att företräda Allmänna arvsfonden. Det innebär att vi bland annat tar hand om arv från dödsbon där fonden är arvinge och att vi utgör kanslistöd till Arvsfondsdelegationen. Vi söker nu en enhetschef till kanslistödet vid Arvsfondsavdelningen.

Kammarkollegiet i allmänhet och Arvsfondsavdelningen i synnerhet står inför ett par år av intensivt utvecklings- och förändringsarbete. Det mest centrala utvecklingsarbetet innebär att öka målgruppsnyttan genom digitalisering. Vi söker dig som vill vara med och bidra i denna förändringsresa.

Om tjänsten
I rollen som enhetschef ansvarar du för en stor del av kärnverksamheten. På enheten arbetar idag 15 kvalificerade handläggare. Förväntan på dig är att du utifrån en helhetssyn på verksamheten, i nära samverkan med de två andra enheterna som utgör kanslistödet för Arvsfondsdelegationen, bidrar både till måluppfyllnad och till att utveckla och effektivisera verksamheten. I uppdraget ingår att ta gemensamt ansvar för hela kanslistödets arbete. Du rapporterar till chefen för Arvsfondsavdelningen och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Rollen som enhetschef är en nyinrättad roll, men verksamheten är etablerad. Med utgångspunkt i befintliga rutiner och praxis förväntas du utveckla verksamheten tillsammans med dina medarbetare och övriga delar av kanslistödet för Arvsfondsdelegationen. I vårt utvecklings- och förbättringsarbete utgår vi från verksamhetens arbetsprocesser och fokuserar på måluppfyllnad, ändamålsenlighet och effektivitet. 

Som tillträdande enhetschef ansvarar du för löpande operativt arbete vilket bland annat innefattar:

 • beredning av ärenden inför beslut av Arvsfondsdelegationen
 • handläggning av pågående projekt (cirka 400)
 • kommunikationsinsatser
 • erfarenhetsspridning
 • Då verksamheten är under utveckling kan uppgifter och ansvar i rollen komma att förändras. Dina möjligheter att påverka framtida uppgifter och ansvar är stora.

Kvalifikationer
Uppgiften som enhetschef förutsätter att du är en trygg och kommunikativ ledare med flerårig chefserfarenhet där du haft resultat-, personal- och budgetansvar.

Vi förutsätter också att du har:
 • flerårig erfarenhet av att arbeta inom statlig verksamhet
 • erfarenhet av att jobba med förändringsledning och utvecklingsarbete
 • akademisk utbildning eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
Det är meriterande om du har:
 • Erfarenhet av projektbidrag till civilsamhället
 • Kunskap om och förståelse för civilsamhällets villkor
 • Kunskap om och erfarenhet av Arvsfondens tre målgruppers levnadsvillkor
 • Erfarenhet av att arbeta i en utåtriktad verksamhet med vana av att hålla presentationer inför större grupper.

Som person är du strategisk och utvecklingsinriktad med god samarbetsförmåga. Det är naturligt för dig att ta ansvar utifrån en helhetssyn på verksamheten, vilket innebär att du utgår från verksamhetens gemensamma och enhetsöverskridande arbetsprocesser. Du är tydlig i din kommunikation och prioriterar att skapa och upprätthålla god struktur i syfte att främja verksamhetens fokus på måluppfyllelse, ändamålsenlighet och effektivitet. Vi fäster stor vikt vid ledarskapet och personliga egenskaper.

Mer information
Tillträde snarast. Anställningen är tillsvidare som inleds med sex månaders provanställning.

Kontakt
Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Gabriella Hedlund, Chefspoolen, på telefon 070-995 58 88.

Fackliga företrädare Karin Edstrand, Saco-S, telefon 08-700 08 48 och Hanne Konradsen, ST, telefon 08-700 07 88

Ansökan
Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 9 september. 
Du ansöker via kammarkollegiet.se/jobba här, inklusive CV och personligt brev.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
29 lediga jobb just nu