Enhetschef 1 dag kvar

Socialstyrelsen
Ledning, Sjukvård
Sista ansökningsdag:
23 oktober (1 dag kvar)
Placeringsort:
Stockholm
Kontaktperson:
Ola Nordin
Telefon: 075- 247 42 01
Publicerad:
12 oktober

Till avdelningen för Kunskapsstyrning för socialtjänsten söker vi en enhetschef som vill leda enheten för Kunskapstillämpning.

Avdelningen arbetar med att ge kunskapsstöd till socialtjänsten samt med stöd för implementering och e-hälsa inom både hälso- och sjukvård samt socialtjänst. Avdelningen bedriver forskning om effekter av sociala interventioner och ansvarar för Socialstyrelsens kunskapscentrum för ensamkommande barn.

Enheten för kunskapstillämpning arbetar med att stödja implementering av bästa tillgängliga kunskap. Enheten ansvarar för arbetet med att etablera samverkan med de regionala kunskapsutvecklingsstrukturerna inom socialtjänsten. Enheten arbetar också med att utveckla, tillgängliggöra och samordna metoder för kompetensutveckling, utbildningar och utbildningsmaterial för hälso- och sjukvården och för socialtjänsten.

Vi söker dig som
 • Kan leda enhetens medarbetare mot goda resultat genom ditt engagemang och din förmåga att ta tillvara allas potential.
 • Kan styra och följa upp enhetens verksamhet mot fastställda mål
 • Vill skapa en kultur som främjar ett kontinuerligt utvecklings- och förändringsarbete
 • Vill bidra till en helhet genom att aktivt driva frågor i avdelningens ledningsgrupp och därmed medverka till myndighetens verksamhetsutveckling
 • Vill bidra till att bästa tillgängliga kunskap används i de verksamheter som Socialstyrelsen vänder sig till
Kvalifikationskrav
 • Relevant akademisk examen
 • Kunskap och erfarenhet av kompetensfrågor, implementerings- och verksamhetsutveckling, gärna från verksamheter inom Socialstyrelsens verksamhetsområden
 • Erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete i en kunskapsintensiv organisation
 • Erfarenhet som chef med personal- och budgetansvar, eller lång erfarenhet av att leda kollegor i större projekt inom kunskapsintensiva organisationer
 • Mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift.
Det är dessutom meriterande om du har
 • Erfarenhet av arbete i en statlig myndighet
 • Erfarenhet av samverkan på nationell nivå

För att lyckas med uppdraget är du trygg och tydlig i ditt ledarskap. Du är bra på att samarbeta och skapa goda relationer, både internt och externt. Rollen kräver att du både är utvecklingsinriktad, drivande och lyhörd. Genom din kommunikativa förmåga inspirerar du andra till dialog och delaktighet. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Upplysningar
Anställningen är tillsvidare, med ett chefsförordnande på sex år. Myndigheten tillämpar provanställning under 6 månader. Placeringen är på avdelningen för Kunskapsstyrning för socialtjänst i Stockholm. Om du har frågor om tjänsten, kontakta avdelningschef Jenny Rehnman vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta personalspecialist Ola Nordin. Fackliga företrädare är Rose-Marie Nylander för SACO, Åsa-Britt Edoff för ST samt Magnus Göransson för Vårdförbundet. Samtliga nås på telefonnummer 075-247 30 00.

Välkommen med din ansökan senast den 23 oktober 2018. Ange diarienummer 2.6.1-25452/2018. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt dataskyddsförordningen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Inför rekryteringsarbetet har Socialstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om Socialstyrelsen
God vård och omsorg bygger på kunskap. Därför finns vi. Socialstyrelsen är Sveriges kunskapsmyndighet för vård och omsorg. Genom samarbete, oberoende experter och pålitlig kunskap styr, stödjer och utvecklar vi hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Det gör vi för att människor i Sverige ska få tillgång till god vård och omsorg på lika villkor, oavsett vem man är och var i landet man bor.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
30 lediga jobb just nu