Ekonomidirektör 1 dag kvar

Malmö stad
Ekonomi, Ledning
Sista ansökningsdag:
20 januari (1 dag kvar)
Placeringsort:
Malmö
Kontaktperson:
Andreas Norbrant
Telefon: 040-34 11 45
Kristina Lindström Röst
Telefon: 040-34 21 81
Conny Besterman
Telefon: 0706-18 11 62
Jan Schröder
Telefon: 0706-18 11 61
Publicerad:
9 januari

Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Totalt består Stadskontoret för närvarande av ca 320 medarbetare som har i uppdrag att ansvara för övergripande ledning och samordning av stadens samlade verksamhet med totalt ca 26 000 medarbetare i 14 olika förvaltningar. 

Stadskontorets ekonomiavdelning som består av drygt 60 medarbetare är organiserad i följande enheter med en chef för respektive enhet som är direkt underställd Ekonomidirektören: 

  • Redovisningsenheten 
  • Ekonomisk styrningsenhet 
  • Finans och bolagsenheten 
  • Systemutvecklingsenheten 
  • Upphandlingsenheten 

Stadskontorets ekonomiavdelning har i uppdrag att ta fram beslutsunderlag avseende såväl den finansiella rapporteringen som övriga ärenden inom ekonomiområdet. Avdelningen arbetar också med styrning, stöd och utveckling riktat till stadens nämnder och förvaltningar. 

Ekonomiavdelningen arbetar dessutom med frågor som rör finansiering av den kommunala verksamheten i form av skatter och statsbidrag och ansvarar för försörjning av kapital, placering av likvider och bolagsfrågor. 

Avdelningen ansvarar även för budget och rapporteringsprocessen samt för den finansiella rapporteringen till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. 

Avdelningen har slutligen ett övergripande ansvar för upphandlingsverksamheten i Malmö stad och för utveckling och utbildning inom upphandlingsområdet. Avdelningen ska vara en sammanhållande och överordnad resurs i kommunens upphandlingsorganisation. 

Malmö stad har nyligen förändrat sin organisation där Stadskontoret har en ökad samordnande roll över hela förvaltningsorganisationen. Syftet är att öka förutsättningarna för en större tydlighet och ökad effektivitet genom en god ekonomi- och verksamhetsstyrning. Vi har stora förväntningar på vår nya organisation där chefers övergripande synsätt kännetecknas av förhållningssättet tillsammans. 

Arbetsuppgifter
Som Ekonomidirektör blir du en viktig del av Malmö stads utveckling. En god kontroll över stadens finanser och löpande ekonomi är en avgörande förutsättning för att kunna uppnå politiskt fattade beslut samt att kunna erbjuda en god service till den växande stadens medborgare. 

Uppdraget innebär att du leder och utvecklar arbetet på Stadskontorets ekonomiavdelning och dessutom aktivt verkar för ett utökat samarbete mellan kontorets olika enheter samt inom hela förvaltningsorganisationen. 

Du kommer att arbeta nära Malmö stads politiska ledning men är direkt underställd Stadsdirektören och du ingår i Stadskontorets ledningsgrupp. 

Malmö stad har ett framåtsträvande förhållningssätt där vi vågar utmana, prova nya vägar och värdesätter ett modernt och utvecklingsinriktat ledarskap. Det är självklart viktigt att du känner igen dig själv i detta. 

Kvalifikationer
Du har akademisk utbildningsbakgrund med ekonomisk inriktning och du har gedigen erfarenhet från chefsuppdrag inom en politisk styrd organisation. God insikt i och förståelse för det kommunala uppdraget och dess kärnverksamhet är också viktigt. 

Du är en stabil, utvecklings- och resultatorienterad ledare som förväntas kunna utveckla strukturer så att ledning, styrning och samordning inom hela organisationen blir effektiv. Du har lätt för att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt och du uppskattar nära och prestigelöst samarbete för verksamhetens bästa. Du måste också ha ett starkt intresse för våra olika förvaltningars verksamhet och drivas av att vara en viktig del av Malmö stads utveckling. 

Malmö stads organisation är kompetent och professionell men präglas också av en närhet där det är självklart att man hjälps åt och där medarbetare känner en hög delaktighet och stor stolthet över sitt jobb. Lockas du av att bli en av organisationens nyckelpersoner för Malmö stads fortsatta utveckling, vill vi gärna komma i kontakt med dig. Välkommen!

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2019-01-20
Referensnummer: 102 ek dir

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit, 0771- 693 693. 

Kontaktpersoner
Andreas Norbrant
Stadsdirektör
040-34 11 45

Kristina Lindström Röst
HR-chef
040-34 21 81

Conny Besterman
Rekryteringskonsult AS&B Executive
0706-18 11 62

Jan Schröder
Rekryteringskonsult AS&B Executive
0706-18 11 61

Fackliga företrädare
Vision Malmö
040-30 48 30

Saco Malmö
040-34 51 16, 040-34 51 18
saco@malmo.se

Övrigt
I denna rekrytering samarbetar Malmö stad med AS&B Executive. 

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
40 lediga jobb just nu