Ekonomichef till Barn- och utbildningsförvaltningen

Huddinge kommun
Ekonomi, Ledning, Skola
Sista ansökningsdag:
22 augusti (32 dagar kvar)
Placeringsort:
Huddinge
Kontaktperson:
Hans Jansson
Telefon: 073-461 36 03
Bo Bengtsson
Telefon: 070-971 35 50
Publicerad:
26 juni

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetet
Som ekonomichef ansvarar du för ekonomifunktionen i sin helhet. Du leder förvaltningens ekonomistyrning och driver kontinuerling utveckling. Genom ett tryggt och närvarande ledarskap skapar du engagemang och utvecklingsmöjligheter hos dina medarbetare. 

I arbetsuppgifterna ingår att övergripande representera förvaltningen i alla ekonomiska frågeställningar samt leda arbetet med budgetering, rapportering, uppföljning och bokslut i nära samarbete med cheferna i förvaltningen. 

Rollen är till delar strategisk där bl.a. kommande utmaningar med en förändrad hyresmodell samt konkurrensneutralitet skall hanteras.

Ekonomichefen är direkt underställd förvaltningsdirektören och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Du ingår också i kommunens ekonomichefsgrupp och upphandlingsstyrgrupp. 

Din profil
Du har en akademisk utbildning med ekonomisk inriktning samt erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete med goda kunskaper inom budget och ekonomistyrning. Du har flerårig erfarenhet av ledarsskap gärna inom kommunal eller offentlig verksamhet. Meriterande, dock inget krav, är erfarenhet av arbete inom skolförvaltning eller motsvarande. 

Du driver verksamheten och medarbetarna på ett framgångsrikt och entusiasmerande sätt. Vidare är du en modig och kommunikativ ledare som bjuder in till delaktighet och diskussion. 

För att bli framgångsrik i din roll bör du vara trygg, stabil och inneha en förmåga att planera och organisera ditt och din avdelnings arbete. Du bör ha en en god analytisk förmåga. 

Vidare är du en person som:
  • Ser ekonomi som ett redskap och stöd för verksamhetsutveckling
  • Är van att driva och initiera diskussioner kring hur ekonomin kan stödja verksamhetsutveckling
  • Är naturligt utåtriktad med ett tydligt verksamhetsfokus och engagemang för verksamheterna inom Barn- och utbildningsförvaltningen.
  • Kan bevara ett lugn i stressade situationer och bearbeta frågor systematiskt 
  • Verkar för strukturerade arbetsprocesser
  • Slutligen är du en tydlig ledare med en förmåga att skapa en positiv arbetsmiljö och engagerade medarbetare

Anställningsform
Tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse. Heltid.

Enhetsbeskrivning
Barn- och utbildningsförvaltningen (BUF) är en av fem förvaltningar i Huddinge kommun. Förvaltningen har cirka 3800 medarbetare, 170 chefer, omsluter ca 3 miljarder och utgör en övervägande del av kommunens verksamhet. 

BUF verksamhet styrs av tre politiska nämnder: förskolenämnden, grundskolenämnden och gymnasienämnden. Våra medarbetare bidrar till att göra skillnad i vardagen för kommunens invånare, varje dag året runt.

Ekonomiavdelningen består av en redovisnings- och en controllerdel med 11 medarbetare där controllerenheten är organiserad med ett tydligt ansvar gentemot de olika verksamhetsgrenarna Förskola, Grundskola och Gymnasium/Vuxenutbildning. 

Intresseanmälan
I denna rekrytering samarbetar Huddinge kommun med Compass. För mer information om tjänsten och/eller för att inleda en dialog, är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Hans Jansson på 073-461 36 03  eller Bo Bengtsson på 070-971 35 50.  Din  intresseanmälan skickar du till oss senast den 22 augusti.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
44 lediga jobb just nu