Ekonomichef Klippans kommun

Information

Arbetsgivare: Klippans kommun
Ort: Klippan
Kategori: Ekonomi, Ledning

Sista ansökningsdag:

12 apr
Sök jobbet

Arbetsplatsen
Klippans kommun ligger i det attraktiva och expansiva nordvästra Skåne. Vi växer hela tiden och idag kallar nära 18 000 invånare någon del av vår kommun hemma. Att ta sig hit är enkelt, både kollektivt och med bil. Det gör oss till ett smart val.
Hos oss får du cirka 1500 medarbetare. Tillsammans är det vårt jobb att ge alla kommunmedborgare rätt förutsättningar och möjligheter. Det är så viktigt för oss att vi har gjort det till vår vision: ”Klippan – en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet”.

Tillsammans med vår värdegrund Vi i Klippan skapar den grunden till hur vi arbetar och hur vi ser på vår organisation. Att våra medarbetare ska trivas är viktigt för oss. Du ska känna att du har goda möjligheter till utveckling och bra förmåner. Därför har vi Förmånsklippan som är en portal full med förmåner för anställda i vår kommun.
För allas trevnad tillämpar Klippans kommun en rökfri arbetstid.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder Dig en utvecklande roll i en kommun som andas framåtanda och historia. Ditt övergripande uppdrag är att utifrån ett strategiskt helhetsperspektiv bidra till utvecklingen av Klippan som en attraktiv kommun att leva och verka i. Du ingår i förvaltningsledningen och rapporterar direkt till Kommundirektör Tomas Rikse.

Ekonomienheten består idag av 15 medarbetare som Du har personalansvar för.
Medarbetarna är placerade centralt organisatoriskt.

Som Ekonomichef ansvarar Du för att leda, styra och utveckla verksamhetsområdet som en kompetent, serviceinriktad och kostnadseffektiv lednings- och serviceorganisation.

Kvalifikationer
Vi söker Dig som är utbildad Civilekonom eller Förvaltningsekonom. Även annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig kan vara relevant. Du får gärna ha  god erfarenhet inom redovisning. Du har arbetat med ekonomi inom Offentlig verksamhet och har respekt och förståelse hur en politisk styrd organisations verksamhet bedrivs och det är meriterande om Du har erfarenhet som ledare.

Resultatet av Ditt (och enhetens) arbete ska uppnås genom att Ditt ledarskap är tydligt och enkelt samt kännetecknas av öppenhet, tillit och struktur. Det ska inspirera och motivera medarbetarna till ett kommungemensamt arbetssätt och medarbetarskap präglat av starkt kundfokus och servicetänkande samt en utvecklad samverkan både internt och externt.
Du är strukturerad och noggrann i Ditt arbetssätt och har erfarenhet av att leda utvecklingsprojekt och processer för att skapa värde och goda resultat. Vidare har Du ett genuint intresse för samhällsfrågor och brinner för att delta i utvecklingen av Klippans Kommun i sin helhet.

Övrigt
Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner
Vill Du veta mer om tjänsten är Du välkommen att kontakta Håkan Thuresson, Recruitment International AB, 073-776 36 58 eller kommundirektör Tomas Rikse, 0435-280 00.

Fackliga kontaktpersoner
Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst, telefon 0435-28000

Ansökan
Vi tar emot ansökan direkt till post@recruitment.se

Sista ansökningsdag: 2020-04-12

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Håkan Thuresson
073-776 36 58
Tomas Rikse
0435-280 00
Sista ansökningsdag: 12 april 2020
Publicerad: 25 mars 2020 kl 09:13
Uppdaterad: 25 mars 2020 kl 09:17

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Christina Skogster Stange

Vd it för samhällsutveckling Sweco

Thomas Lundgren

Vd Säker Vatten

Mikael Bornandersson

Vd Ängelholmshem och Ängelholmslokaler

9 lediga jobb just nu