Ekonomichef

Kristianstads kommun
Ekonomi, Ledning
Sista ansökningsdag:
28 oktober (6 dagar kvar)
Placeringsort:
Kristianstad
Kontaktperson:
Camilla Gärdebring
Telefon: 044-13 68 01
Publicerad:
11 oktober

Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund. Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för kreativa människor som vill lyfta tillsammans med oss. Vårt arbete gör skillnad i människors vardag!

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer med funktionsnedsättningar samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt stöd- och serviceenheten. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

Omsorgsförvaltningen söker ekonomichef

Bokslut, budget samt redovisningsarbete i större organisationer är sedan många år en vana för dig. Frågor som rör till exempel verksamhetsanalyser utifrån ekonomiska perspektiv tycker du är självklara. Det är dessutom naturligt för dig att leda dina medarbetare mot uppsatta mål. Att effektivisera och utveckla processer kring ekonomi och uppföljning tycker du är spännande och nödvändigt. Kort sagt du känner dig som en självklar ledare för en ekonomienhet i framkant.

Omsorgsförvaltningen befinner sig i ett innovativt förändringsarbete och sedan en tid tillbaka har vi en funktionsindelad organisation för att få full kraft i kvalitetsarbetet. När vår ekonomichef nu valt att gå vidare till nya utmaningar letar vi dig som vill vara med oss på den framtida resan. Du kommer leda ett starkt och självständigt arbetslag med fokus på en förvaltning i förändring med god ekonomisk hushållning. Omsorgsförvaltningen har en årsbudget på omkring 1,6 miljarder kronor och ca 3000 anställda.

Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. 

Arbetsuppgifter 
Som ekonomichef har du ett strategiskt övergripande ansvar att leda, utveckla och samordna budget- och ekonomistyrningsfrågor med utgångspunkt från verksamheten. Till din hjälp har du 7 ekonomer samt 7 ekonomiadministratörer.

Du tar aktiv del i ledningsarbetet för hela förvaltningen så att ekonomiska förutsättningar ges för verksamhetens chefer att nå sina mål. I ditt uppdrag ingår budgetansvar samt att du har personal- och arbetsmiljöansvar för totalt 14 direkt underställda medarbetare. Du kommer ha nytta av din mångåriga erfarenhet av bokslut, budget samt redovisningsarbete i större organisationer. Frågor som rör till exempel verksamhetsanalyser utifrån ekonomiska perspektiv är en självklar del i arbetet och du leder dina medarbetare mot uppsatta mål. I arbetat ingår också att effektivisera och utveckla processer kring ekonomi och uppföljning.

Som ekonomichef är du underställd förvaltningschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomi, ledarutbildning och  chefserfarenhet från verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar. Du har mångårig vana i ledande befattning av arbete med kvalificerade ekonomiprocesser på såväl operativ som strategisk nivå inom politiskt styrd organisation. Vidare har du erfarenhet av att leda större organisationers ekonomiprocesser i förändringsarbete och utbildning i förändringsledning är meriterande. Du har strategisk höjd, ser helheter och är samtidigt noggrann med detaljer. Arbetet kräver god datorvana och att du är en van användare av Officepaketet. Körkort är ett krav.

Som person har du god självkännedom och iakttagelseförmåga. Rollen kräver att du har handlingsförmåga, är lyhörd i ditt ledarskap och leder med tydlighet samt resultatfokus. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och klarar av att agera i offentliga sammanhang. Vidare är du utvecklingsinriktad och har god organisatorisk samt analytisk förmåga.

Anställningsvillkor
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Placering är i Kristianstad på Östra kommunhuset med goda bussförbindelser.
För mer information kontakta gärna förvaltningschef Camilla Gärdebring, 044-13 68 01.

Sista ansökningsdag är 2018-10-28.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt från försäljare av ytterligare jobbannonsering.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Löneform: månadslön
Sysselsättningsgrad: 100%

Kontakt
Camilla Gärdebring, 044-13 68 01

Facklig företrädare    
Vision, 044-13 48 83
Kommunal, 010-442 79 57
SACO, 0728-85 78 00

Ansökan
Referensnummer: OMS-2018/766
Sista ansökningsdag: 2018-10-28

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
30 lediga jobb just nu