Ekonomichef

Vadstena kommun
Ekonomi, Ledning
Sista ansökningsdag:
22 juli (32 dagar kvar)
Placeringsort:
Vadstena
Kontaktperson:
Jonas Henrikson
Telefon: 076-778 15 05
Publicerad:
14 juni

Vadstena kommun – Vätternpärla med medeltida anor
”Vadstena ger dig ett rikare liv. Här skapar vi framtiden mitt i historien.” Mittemellan Stockholm och Göteborg, precis vid Vätterns östra strand, ligger Vadstena. Här finns både ett myllrande stadsliv med en historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden, och samtidigt en närhet till den östgötska naturen. Att arbeta inom en kommun som Vadstena ger dig möjlighet att påverka samhällsutvecklingen.

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig en central roll i den kommunala ledningen och en möjlighet att vara med och påverka hur Vadstena kommun utvecklas. Som Ekonomichef i Vadstena kommun är du ansvarig för att det finns en väl fungerande process inom ekonomi- och verksamhetsplaneringen. I rollen ser du till att kommunens riktlinjer och regler för styrning, ledning och samordning av den ekonomiska verksamheten följs och utvecklas.

I arbetet ingår bland annat att
 • Planera, samordna och driva kommunens ekonomiprocess med tidplaner, arbetsprocess, struktur och konsekvensändringar.
 • Ge konsultativt stöd i ekonomifrågor till kommunchefens ledningsgrupp, övriga chefer inom kommunstyrelsens förvaltning samt den politiska ledningen.
 • Ta ett helhetsansvar i ekonomiprocessen med budgetering, redovisnings-och bokslutsarbete, delårsrapportering och löpande ekonomiuppföljning.
 • Följa beslut i KS/KF för att analysera hur det påverkar kommunens ekonomi.
 • Delta i verksamhetsstyrning och verksamhetsplanering samt leda det ekonomiska utvecklingsarbetet med styr-och ledningsverktyg.
 • Den närmaste arbetsgruppen består av sex medarbetare, tre ekonomer och tre ekonomiadministratörer. Du rapporterar till kommunchefen och ingår i dennes ledningsgrupp.

Vem är det vi söker?
Vi söker dig med ett stort intresse för verksamheten och förmågan att kunna se till helheten, men vid behov även sätta dig in i detaljer. I rollen krävs det därmed att du kan förhålla dig till en strategisk kontra operativ nivå.

Du kommunicerar på ett pedagogiskt och tydligt sätt där du anpassar informationen efter mottagaren. Det krävs att du har en målmedvetenhet och en struktur, med en god förmåga att planera och leverera inom givna tidsramar. I rollen krävs det att du är förtroendeingivande i ditt sätt att bygga relationer. Du använder din kunskap för att prioritera och stötta i ekonomifrågor, men även för att förenkla och tydliggöra modeller och system.

Formella & meriterande krav
Nedanstående krav kommer vara det första urvalssteget. Meriterande aspekter kommer ej utgöra urvalsgrund i ett första skede.

- Utbildning
Krav
 • Ekonomisk inriktad högskole-/universitetsutbildning
- Erfarenhet
Krav
 • Minst fyra års relevant erfarenhet inom ekonomi, såsom controller eller redovisningsekonom
 • Dokumenterad erfarenhet av att leda processer
Meriterande
 • Ledarerfarenhet – som chef eller projektledare
 • Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation
- Kunskapskrav
Krav
 • God kunskap i styrningsmodeller och ekonomisk styrning
 • God datavana och kompetens inom officepaketet och framförallt i Excel.
 • God förmåga att uttrycka dig väl i både skrift och tal på svenska och på engelska.

Ansök redan idag!
Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare.

Ansvarig rekryterare är Jonas Henrikson och nås på 076-778 15 05 eller på jonas.henrikson@unikresurs.se

Väl mött!

Unik Resurs
Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
17 lediga jobb just nu