Ekonomichef

Kalix kommun
Ekonomi
Sista ansökningsdag:
29 maj (7 dagar kvar)
Placeringsort:
Kalix
Kontaktperson:
Maria Henriksson
Telefon: 073-062 44 23
Publicerad:
9 maj

Kalix kommun med cirka 16 400 invånare har en väl utbyggd privat och offentlig service och ett brett näringsliv i stark utveckling. I Kalix njuter vi av boendemiljöer i vacker natur med närhet till älven och skärgården. Fem år i rad är Kalix kommun utsedd till Årets Friluftskommun i Norrbotten. Här finns Bottenvikens röda guld - Kalixlöjrom.

Vår ekonomichef går vidare till nya utmaningar och nu söker vi dig som vill fortsätta att utveckla framtidskommunen Kalix som en viktig spelare. Vi är inne i ett spännande expansivt skede där du med dina kunskaper får en viktig roll att bidra till utvecklingen.

ARBETSUPPGIFTER
Som ekonomichef i Kalix kommun är du underställd kommundirektören och ingår i den centrala ledningsgruppen. Du ansvarar för att leda och planera arbetet inom ekonomienheten. Ekonomienheten har 9 medarbetare: förvaltnings- och redovisningsekonomer samt ekonomiassistenter. Ekonomienheten svarar för kommunens kassa och löpande redovisning samt det övergripande arbetet kring kommunens budget, bokslut, uppföljning, lånehantering, statistik, intern kontroll och övriga övergripande ekonomifrågor.

I ekonomichefens ansvar ingår bl a planering och utveckling av kommunens ekonomiska styrning, uppföljning, analys och utveckling av kommunens budgetprocess. Du samordnar och sammanställer ekonomisk information för budget, prognos, del- och årsbokslut samt årsredovisning samt ansvarar för att ta fram och följa upp policys och riktlinjer för kommunövergripande ekonomifrågor. En viktig del i arbetet är rådgivning och stöd till politik och chefer.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i ditt uppdrag leder du andra genom att motivera, entusiasmera och se utvecklingsmöjligheter. Du är drivande och har ett genuint intresse för kommunens och förvaltningens uppdrag. Med verksamhetens bästa för ögonen ska du kunna stödja såväl verksamhets- som politisk ledning. Du har tidigare erfarenhet av att vara chef och ett intresse för utvecklings- och uppföljningsfrågor. Du driver målfokuserat processer framåt, har helhetssyn, analytisk förmåga och ett strategiskt tänkande. För att lyckas i din roll är du bra på att skapa nätverk och har en mycket god samarbetsförmåga.

Du har en akademisk examen med inriktning mot ekonomi och flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete såsom ekonomistyrning, redovisning och uppföljning. Då du kommer att redovisa kommunens arbete i tal och skrift till kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga, är bekväm i rollen som föredragare och att du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

KONTAKT
Maria Henriksson, Kommundirektör, 073 - 062 44 23
Fackliga företrädare nås genom växeln: 0923 – 65 000

ÖVRIGT
Anställningen är tillsvidare på heltid.
Körkort och tillgång till bil är ett krav.
Tillträdesdag 20 augusti eller enligt överenskommelse.

Vi tar emot din ansökan fram till 2018-05-29

Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstidens utgång. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring.
Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
33 lediga jobb just nu