Ekonomichef 1 dag kvar

Salems kommun
Ekonomi, Ledning
Sista ansökningsdag:
27 april (1 dag kvar)
Placeringsort:
Rönninge
Kontaktperson:
Lars Anderberg
Telefon: 070-579 57 60 
Publicerad:
6 april

Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har 16 000 invånare och närmare 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande. Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i.

Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet. Salems kommun är en arbetsplats där mångfald möts, möjligheter föds och där vi tillsammans strävar efter enade mål. Det finns närhet till affärer, restauranger och grönska. Salems kommun är något för alla!

DITT UPPDRAG
I rollen som ekonomichef kommer du på ett tryggt och stabilt sätt leda dina kollegor i arbetet genom att sträva mot gemensamma mål och nå goda resultat. Du kommer att ha ansvar för 10 kollegor, ingå i kommunens ledningsgrupp och du kommer att rapportera till kommundirektören. Du kommer att arbeta med budget, bokslut och redovisning tillsammans med ditt team. Därtill hanterar du frågor rörande t.ex. investeringar, likviditet, finansiering och värdepappersförvaltning kopplad till kommunens pensionsskuld. Du kommer att arbeta nära kommunförvaltningarna och dess chefer, överblicka och stötta i olika projekt och vara involverad i olika verksamhetsfrågor med ekonomisk bäring inom den kommunala verksamheten.

VEM ÄR DU?
Som ledare är du trygg, stabil och lojal. Du vill se dina kollegor utvecklas och har ett coachande förhållningssätt. Eftersom du kommer att jobba nära ekonomienheten med 10 direktrapporterande kollegor och samtidigt ha en kontinuerlig dialog med kommunförvaltningarna och de förtroendevalda nämnderna, så krävs en god kommunikativ och skriftlig förmåga. Du är beslutsam och väjer inte för utmaningar. Vi ser att du arbetar hårt, kan sakfrågorna och samtidigt är en närvarande ledare. Det är en varierad roll som erbjuder både utmaningar och möjligheter. Vi är måna om att hitta rätt person och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

KVALIFIKATIONER
I denna roll söker vi dig med tidigare chefserfarenhet om minst 5 år. Vi ser att du har universitets/högskoleexamen inom ekonomi. Du har erfarenhet av kvalificerad redovisning, budget och bokslut. Intresse för och arbetserfarenhet av investeringsprojekt är en fördel. Att tidigare ha arbetat i en politiskt styrd organisation är meriterande men inget krav.

ANSÖKAN
Anställningsform: Heltid                                                                 

Tillträde: Enligt överenskommelse

I denna rekrytering samarbetar Salems kommun med HRM Affärsutveckling. Sista ansökningsdag är den 27/4-18, vänta inte med din ansökan då vi behandlar ansökningar löpande. Vid frågor är du välkommen att kontakta Lars Anderberg, ansvarig rekryteringskonsult: lars.anderberg@hrmab.se eller 070-579 57 60 

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
36 lediga jobb just nu