Ekonomichef 2 dagar kvar

Länsstyrelsen i Uppsala län
Ekonomi, Ledning
Sista ansökningsdag:
25 mars (2 dagar kvar)
Placeringsort:
Uppsala
Kontaktperson:
Gabriella Åkesson
Telefon: 010-223 33 24
Publicerad:
9 mars

Om arbetsplatsen
Länsstyrelsen är regeringens representant i länet och arbetar för att främja och lyfta Uppsala län. Vi verkar som en samlande kraft för länet och har verksamhet inom samhällsplanering, lantbruk och landsbygd, krisberedskap, djur och natur, sociala frågor, kulturmiljö, klimat och energi, näringslivsutveckling och allmän förvaltning. I dessa verksamheter har vi ett ansvar att väga olika sakintressen mot varandra för att fatta beslut och driva frågor som på bästa sätt gynnar länets utveckling som helhet. Vi arbetar med utvecklingsfrågor, att samordna länets kommuner i olika frågor, ge bidrag och stöd till olika verksamheter och att se till att lagar och riktlinjer följs. Landshövdingen är chef för Länsstyrelsen.

På Länsstyrelsen i Uppsala län arbetar cirka 190 personer. Vi är en arbetsplats som präglas av kunskap, öppenhet och engagemang.

Arbetsuppgifter
Uppsala län är en av de snabbast växande regionerna i Sverige och Länsstyrelsen står inför flera intressanta utmaningar och ett spännande utvecklingsarbete. Vi söker nu en ekonomichef till Personal- och ekonomienheten. Enhetens övergripande uppdrag är att ge operativt och strategiskt stöd inom HR, intern service, IT, upphandling/inköp samt ekonomi. 

Enheten har ett uppdrag att ge stöd och förutsättningar för att verksamheten ska ha en ekonomi i balans med god framförhållning. 

I egenskap av ekonomichef ska du leda ekonomiarbetet på myndigheten. Du har ansvar för processerna för verksamhetsplanering, budget och uppföljningen för länsstyrelsen som helhet. Du ansvarar också för bokslut och de ekonomiska delarna i årsredovisningen. Du fungerar som stöd till ledning och chefer på myndigheten och är kontaktperson för länsstyrelsen i olika ekonomiska frågor. En viktig del av arbetet är att leda utvecklingsarbetet med budget- och controllerverksamhet samt verksamhetsstyrning. 

I arbetsuppgifterna ingår också att arbeta operativt inom de olika områdena, med tyngdpunkt på planering och uppföljning. Strategiska frågor med omvärldsbevakning och framtidsbedömning är viktiga inslag i arbetsuppgifterna, liksom att vara ett strategiskt stöd för ledningen. I ditt ansvarsområde ingår även en upphandlare/inköpsansvarig samt frågor kring fastigheter/lokaler och övrig service. 

Ekonomichef har ansvar för den dagliga verksamheten inom området men har inte personalansvar. Du rapporterar till enhetschefen för Personal- och ekonomienheten. Inom dina ansvarsområden adjungeras du i myndighetens ledningsgrupp. 

Kvalifikationer
Du har en akademisk examen med inriktning mot ekonomi. Vi vill att du har erfarenhet av både budgetarbete, uppföljning och årsredovisning samt verksamhetsstyrning. Det är meriterande om du har arbetat med statlig redovisning och/eller i en controllerfunktion. Du bör även har erfarenhet av att arbeta i Agresso/Mileston4. Det är meriterande om du har arbetat med länsstyrelsernas beslutsstödsverktyg, Hypergene, eller andra liknande lednings- och styrsystem.

Som person är du ansvarstagande och resultatorienterad, du har ett strukturerat angreppssätt och kan driva processer på ett pedagogiskt sätt. Du är van att arbeta med utvecklings- och förbättringsarbete. Vidare har du hög integritet samtidigt som du är prestigelös i ditt arbetssätt. 

Du kommer att arbeta med komplexa frågor och därför bör du vara bra på att analysera, bryta ner och lösa problem. Du är noga med siffror och detaljer. Vi värdesätter god samarbetsförmåga och egen drivkraft liksom strategisk förmåga och helhetssyn på arbetet. 

Det är meriterande om du i tidigare anställningar har haft rollen som arbetsledare.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan
Referensnummer: 112-1330-18
Sista ansökningsdag: 2018-03-25

Övrigt
Anställningen är tillsvidare, vi tillämpar provanställning. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen. Den genomförs av Länsstyrelsen när urvalsprocessen är klar. Med anställningen följer en skyldighet att tjänstgöra i myndighetens krisberedskapsorganisation.

Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering och tar tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1

Kontaktperson
Gabriella Åkesson
Chef Personal- och ekonomienheten 
010-223 33 24

Fackliga företrädare
Jens Levenfors
Saco-S 
010-223 33 56

Susanne Ekström
ST 
010-223 32 41

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
31 lediga jobb just nu