Direktör för individ- och arbetsmarknadsförvaltningen

Sundsvalls kommun
Ledning, Omsorg, Skola
Sista ansökningsdag:
4 november (13 dagar kvar)
Placeringsort:
Sundsvall
Kontaktperson:
Åsa Bellander
Telefon: 060-19 14 45
Lennart Andersson
Telefon: 060-19 19 34
Annette Sahlman
Telefon: 060-19 17 19 
Publicerad:
11 oktober

Sundsvall är inne i ett spännande skede. Sundsvall växer och kompetensbehovet är stort. Vi jobbar hårt för ökad konkurrenskraft i takt med att omvärlden och samhället förändras. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Varje dag arbetar vi på kommunen för att sundsvallsborna ska få bästa möjliga service och en positiv livsmiljö. En utmaning vi har är att skillnaden i levnadsvillkor ökar i dagens samhälle. Den vuxna som är i eller riskerar utanförskap står ofta lång ifrån arbetsmarknaden och saknar färdigheter och kompetens för att kunna få ett jobb. Barns utanförskap kännetecknas av resursbrister i hemmiljön, knappa konsumtionsmöjligheter, kriminalitet, missbruk och dålig psykisk hälsa. 

Därför har kommunfullmäktige beslutat att bilda en ny nämnd och förvaltning med ansvar för individ- och familjeomsorg, arbetsmarknadsfrågor, integrationsfrågor och vuxenutbildning. Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Sundsvalls kommun och bygga upp en ny förvaltningsorganisation i rollen som direktör för individ- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Beskrivning av verksamheten
Förvaltningen ska präglas av helhetssyn och god intern och extern samverkan samt av god kvalité med individen i fokus. Arbetet ska ske utifrån ett förebyggande och evidensbaserat perspektiv. Den nya förvaltningen består av följande verksamheter: 

Vuxenutbildningen som syftar till att stödja och stimulera vuxna i deras lärande.

Individ- och familjeomsorgen som omfattar följande områden: stöd och rådgivning till barn, ungdomar, familjer och till personer med missbruksproblem och deras anhöriga samt ekonomiskt bistånd till enskilda och familjer. 

Arbetsmarknadsverksamheten som samverkar med arbetsförmedlingen för att förebygga arbetslöshet och minska verkningarna av arbetslöshet. 

Sysselsättning inom stöd och omsorg syftar till att den med funktionsnedsättning får hjälp att hitta en anpassad daglig sysselsättning. 

Integrationsverksamheten som i samverkan med berörda aktörer säkerställer att nyanlända får relevant stöd och snabbt kommer in i arbets- och samhällsliv.

Förväntningar
Vi söker dig som tillsammans med dina medarbetare vill göra Sundsvalls kommun ännu bättre. Du fokuserar på samarbete och samverkan, har viljan att hitta lösningar och modet att effektivt gå från plan till handling och har en god förmåga att leda medarbetare att nå uppsatta mål.

En förutsättning är akademisk utbildning exempelvis socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du ska ha erfarenhet av flerårigt ledarskap i en större komplex organisation och minst fem års erfarenhet av att ha arbetat inom förvaltningens verksamhetsområden. Det är dessutom meriterande om du varit chef över andra chefer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av offentlig verksamhet samt förståelse för den politiska styrningen och givetvis är lojal mot de politiska besluten. Önskvärt är att du har erfarenhet av OBM (organisational behavior management) eller liknande verktyg samt erfarenhet av digitalisering.

För att lyckas i rollen behöver du ha gedigen erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete samt mycket god förmåga att utifrån analys och mål säkerställa att uppdraget genomförs. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor samt ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar efter detta.

Vi värdesätter god samarbetsförmåga och helhetssyn samt att du aktivt arbetar för att kommunens övergripande målsättningar nås samt att du drivs av att utveckla relationer och samverka både inom och utanför organisationen.

Vill du veta mer om tjänsten? 
Välkommen att kontakta:

Åsa Bellander, kommundirektör, Tfn 060-19 14 45

Lennart Andersson, senior rådgivare, Tfn 060-19 19 34

Annette Sahlman, HR konsult, Tfn 060-19 17 19 

Fackliga företrädare
Robin Fångsjö, Vision, Tfn 060-19 19 88

Monica Hillvall, Ledarna, Tfn 060-19 21 61 

Övrigt
Tjänsten är tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. 

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons. 

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 4 november 2018

Varmt välkommen med din ansökan!

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
30 lediga jobb just nu