Digitaliseringsstrateg

Sollentuna kommun
Data/IT, Utvecklare/Strateg
Sista ansökningsdag:
1 juli (11 dagar kvar)
Placeringsort:
Sollentuna
Kontaktperson:
Anna Hamberg
Telefon: 08-579 229 80
E-post: Anna Hamberg
Publicerad:
31 maj

Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun och är idag en av de främsta kommunerna i landet avseende skola och näringsliv.

Vi söker nu en offensiv och lagspelande digitaliseringsstrateg som ska föra kommunens digitaliseringsarbete framåt. Som ett led i att bli Sveriges mest attraktiva kommun behöver vi fortsätta arbetet med att utarbeta innovativa digitaliseringslösningar.

Våra invånare, företag och föreningar har höga krav och förväntningar på när, var och hur de vill ha dialog, information och hur de vill komma i kontakt med oss. För att kunna möta behoven och för att kunna erbjuda en service som ligger i tiden ska kommunen anställa en digitaliseringsstrateg som ska finnas centralt placerad på kommunledningskontoret, avdelningen för näringsliv och kommunikation. Avdelningen ansvarar för näringslivsarbetet, strategiska kommunövergripande utredningar och projekt samt för kommunikationsarbetet. Tjänsten kommer att finns i en stab som är knuten till avdelningschefen där även två kommunstrateger ingår.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som digitaliseringsstrateg ska du arbeta med att utveckla och driva ett offensivt utvecklingsarbete av Sollentunas digitaliseringsarbete.
  • Identifiera kommunövergripande strategier för digitalisering. Både i relation till invånare samt för det interna effektiviseringsarbetet.
  • I dialog med kontoren/förvaltningarna identifiera behov och ge råd kring möjliga lösningar/projekt/förändringar för att de ska kunna digitalisera kontaktytor gentemot bland annat invånare, företag och organisationer samt effektivisera sitt interna arbete.
  • Inför och under kommunhusets renovering och ombyggnation till aktivitetsbaserat arbetssätt ansvara för relevant digitaliseringsarbete inom ramen för det arbetets befintliga projektorganisation.
  • Bevaka och regelbundet sammanställa och rapportera utveckling och goda exempel på digitala trender, strategier och konkreta lösningar inom det offentliga och privata organisationer.

Du rapporterar till avdelningschefen.

Kvalifikationer
  • Högskoleexamen eller annan motsvarande utbildning relevant för tjänsten
  • Erfarenhet av att framgångsrikt arbeta med digitaliseringsfrågor i offentlig eller privat sektor både strategiskt och operativt
  • Stor förståelse för teknik och olika tekniska lösningars möjligheter att utveckla och förbättra olika verksamheter

Som person är du genuint intresserad av den digitala utvecklingen och att utveckla verksamheter. Du kan med lätthet förstå både invånarnas och verksamheternas olika behov avseende digitalisering och du drivs av att hitta möjligheter och lösningar som är bra för olika målgrupper. Vi ser att du är strukturerad, effektiv och prestigelös. För dig är det inga problem att sätta konkreta frågor i ett större sammanhang. Det innebär att du har god förståelse för digitaliseringsarbetet med hänsyn till samhällsklimat, opinioner och värderingar. Vi ser att du gärna har ett brett samhällsintresse då digitaliseringen är en avgörande parameter i samhällsutvecklingen.

Du är nytänkande, utvecklingsdriven, analytisk och skapar engagemang hos andra och drivs av att nå framgång tillsammans med andra. Vi ser gärna att du kan skapa och etablera kontaktnät både internt och externt. Lagspel, samarbete och dialog är avgörande för att skapa ett lyckat digitaliseringsarbete.

Vi erbjuder
Som digitaliseringsstrateg är du en viktig pusselbit i det strategiska och praktiska arbetet när Sollentuna kommun utvecklas. Arbetet ger dig stora möjligheter till professionell utveckling och stort ansvar. Inom kommunledningskontoret där avdelningen för näringsliv och strategisk kommunikation finns råder en positiv stämning med god samverkan och professionellt utbyte mellan arbetskamraterna.

Vi värnar om ett gott arbetsklimat som möjliggör ett hållbart arbetsliv bland annat genom att vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan bli aktuellt. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Välkommen med din ansökan!

Ytterligare erbjudanden om annonsering undanbeds vänligen.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
17 lediga jobb just nu