Controller till äldre- och omsorgsförvaltningen Sigtuna kommun

Information

Arbetsgivare: Sigtuna kommun
Ort: Märsta
Kategori: Ekonomi

Sista ansökningsdag:

9 aug
Sök jobbet

Arbetsplatsen
Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Kommunledningskontoret stödjer kommunstyrelsen i sitt övergripande ansvar för hela den kommunala koncernens utveckling. Kommunledningskontoret erbjuder såväl intern service i form av strategiskt och operativt stöd till kommunens förtroendevalda och förvaltningar som extern service direkt till kommunens invånare. Vi söker nu en kvalificerad ekonom/controller till kommunledningskontoret med ansvar för äldre- och omsorgsförvaltningen. Arbetsplatsen ligger i Märsta, på bekvämt pendlingsavstånd från både Uppsala och Stockholms Central.

Arbetsuppgifter
Den nya controllerenheten inom kommunledningskontorets ekonomiavdelning ansvarar för kvalificerat ekonomi- och controllerstöd till förvaltningarna och utvecklar i samverkan med funktionen för analys och kvalitet den övergripande styrningen och samordningen av kommunens budget- och uppföljningsprocesser. Controllerenheten är kommunens specialistfunktion för ekonomiska analyser. Du tillhör kommunledningskontorets nya controllerenhet och utvecklar tillsammans med övriga controllers kommunens budget- och uppföljningsprocesser. Du ansvarar främst för kvalificerat ekonomi- och controllerstöd till äldre- och omsorgsförvaltningens chefer. Du deltar i äldre- och omsorgsförvaltningens ledningsgrupp. Du stödjer äldre- och omsorgsförvaltningens förvaltningschef och verksamhetschefer med att planera och följa upp verksamheten som omsätter omkring 600 mnkr. Du ger cheferna stöd och service inom ekonomi- och controlling. Du ansvarar för förvaltningens redovisning och upprättar bokslut. Tjänsten är placerad på kommunledningskontorets ekonomiavdelning.

Kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning inom ekonomi/motsvarande. Din utbildning har du kombinerat med kvalificerad erfarenhet från redovisnings-/ controllerfunktioner. Du har erfarenhet av budget, redovisning och bokslutsarbete, analys och arbete med verksamhetsstöd och rapportering. Erfarenhet från kommunal eller privat vård och omsorgsverksamhet är meriterande. I ditt arbete har du skaffat dig en gedigen erfarenhet av verksamhetsnära chefsstöd och olika typer av verktyg för effektiva budget- och uppföljningsprocesser. Du har utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt erfarenhet av föredrag och presentationer. Du har mycket god kunskap och kompetens i arbete med ekonomisystem och excel. Du är analytisk, strukturerad, kommunikativ och har ett konsultativt förhållningssätt. Du ser detaljer, helheter och samband, initierar utvecklingsarbete och är en utmärkt pedagog. Du har integritet och förmåga att skapa goda relationer och stort förtroende. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Anställningsvillkor
Arbetsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast efter överenskommelse
Antal platser: 1

Kontakt
Germund Jonsson
Ekonomichef
Mobil: 070-085 16 24

Fackliga företrädare
För facklig representant se www.sigtuna.se

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2020-08-09
Ange referensnummer: A964881

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Germund Jonsson
070-085 16 24
Referensnummer: A964881
Sista ansökningsdag: 9 augusti 2020
Publicerad: 8 juli 2020 kl 22:23
Uppdaterad: 9 juli 2020 kl 20:25

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Dag Oredsson

Kommunikationschef kommunalförbundet VA Syd

Karl-Olof Petersson

Kommunchef Mellerud

Anders Friberg

Regiondirektör Region Dalarna

32 lediga jobb just nu