Chefssekreterare till regiondirektören Region Dalarna

Information

Arbetsgivare: Region Dalarna
Ort: Falun
Kategori: Administration, Information, Sakkunskap

Sista ansökningsdag:

13 dec
Sök jobbet

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Arbetsuppgifter
Vill du vara med att påverka Region Dalarnas strategiska ledningsarbete? Är du intresserad av att få insyn i hur offentlig förvaltning på regional nivå organiseras, styrs och utvecklas? Vill du delta i ett arbete där du stödjer regiondirektören genom att koordinera, organisera och planerar vissa processer och arbetsuppgifter?

Som regiondirektörens chefssekreterare ges du en direkt möjlighet att genom regiondirektören delta i Region Dalarnas strategiska utvecklingsarbete. Det gör du genom att stödja regiondirektören i dennes koncernövergripande uppdrag. Du skriver fram PM och utredningsuppdrag/projektbeskrivningar för regiondirektörens vägnar.

I uppdraget ingår att bistå regiondirektören, som också är förvaltningschef för Central förvaltning, med att förmedla direktiv för organisationen, ärendeplanering och skriva fram beslutsunderlag om så behövs. Du planerar och koordinerar mötesbokningar och tar fram de mötesunderlag och olika presentationer som är nödvändiga för ett strategiskt arbete. Det gör du i samverkan med andra kollegor och genom självständigt arbete.

Du är givetvis med som sekreterare i såväl regiondirektörens högsta ledningsgrupp som i ledningsgruppen för Central förvaltning. Du ska kunna ta till vara på regiondirektörens direktiv i skilda frågor, men även när så behövs hantera stabens samlade kompetens i olika frågor. Ett viktigt uppdrag är att integrera och skapa förutsättningar för människor att samverka.

Kvalifikationer
Krav:

 • Akademisk examen i statsvetenskap eller motsvarande.
 • God erfarenhet och kunskap i offentlig styrd organisation och i offentlig rätt.
 • God erfarenhet från kvalificerat ledningsarbete och utredningsarbete.
 • Erfarenhet av att skapa och driva nätverk.
 • Du är faktainriktad och effektiv med förmåga att skapa och leda ett systematiskt arbetssätt.
 • Du har mycket god bedömnings- och analytisk förmåga.
 • Som person är du serviceinriktad med proaktivt förhållningssätt som skapar goda relationer.
 • Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga, både i tal och skrift, samtidigt som du bidrar till ett bra teamwork.
 • Du har ett effektivt arbetssätt med hög integritet, och mycket god erfarenhet av självständigt arbete med väl avvägda prioriteringsbedömningar.

Meriterande:

 • Mycket god erfarenhet och kunskap av digitalt arbete.
 • Erfarenhet av strategiskt ledningsarbete på koncernivå inom privat verksamhet.

Personliga egenskaper:
Du bemöter organisationen genom ett professionellt förhållningssätt. Du är förtroendeingivande som person och har en mycket god serviceförmåga. Det innebär krav på god kommunikations- och informationsförmåga där personliga egenskaper hedras som social kompetens, tydlighet och engagerat arbetssätt.

För att nå framgång i ditt uppdrag är det nödvändigt att du är flexibel, kreativ och noggrann. Givetvis att du också har lätt att formulera dig i tal och skrift.

Som person ska du vara lugn, stabil och ha ett kontrollerat arbetssätt även i pressade situationer. Du förmedlar kunskap och förklarar komplicerade ämnen och sammanhang på ett begripligt sätt så att andra förstår.

Du har ett inspirerande drivet arbetssätt för att kunna förmedla regiondirektörens viljeinriktning till en lärande, reflekterande och utvecklande organisation. För att kunna fullgöra uppdraget är det viktigt att du har en god organisations- och prioriteringsförmåga, samtidigt som du sätter upp, håller deadlines och svarar upp mot de kvalitetskrav som ställs.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Från och med: 2021-01-01
Antal tjänster: 1
Sysselsättningsgrad: 100%

Ansökan
Referensnummer: 20:2020:170
Ansök senast: 2020-12-13

Kontakt
Regiondirektör
Anders Friberg
anders.friberg@regiondalarna.se

Enhetschef
Eva Dahlander
eva.dahlander@regiondalarna.se

Facklig kontakt
Vision 
vision.falun@regiondalarna.se
023-49 08 50 

Övrigt
Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Publicerad: 20 november 2020 kl 15:59
Uppdaterad: 20 november 2020 kl 16:06

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Victor Kilén

Stadsdirektör Nacka kommun

Anna Giotas Sandquist

Direktör social hållbarhet Eskilstuna kommun

Cecilia Winberg

Ordförande Fysioterapeuterna

20 lediga jobb just nu