Chef för utbildning och kultur Nybro kommun

Information

Arbetsgivare: Nybro kommun
Ort: Nybro
Kategori: Kultur, Ledning, Skola

Sista ansökningsdag:

11 okt
Sök jobbet

Om kommunen
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher.

Kommunens vision "Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro” innebär att vi har en tro på ett öppet klimat där människor vågar vara nyfikna, nytänkande och generösa, ett inkluderande förhållningssätt som kännetecknas av inflytande och omtanke, där mångfald är en tillgång. Ett samhälle där den som har behov av stöd och hjälp bemöts med respekt och ges förutsättningar för en meningsfull tillvaro med inflytande över sin vardag och i samhället.

Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen.

Lärande- och kulturförvaltningen i Nybro kommun bedriver förskola, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola samt kommunal vuxenutbildning med SFI och särskild utbildning för vuxna. Inom förvaltningen finns utbildning i glashantverk genom Riksglasskolan i Pukeberg samt uppdragsutbildningar och utbildningar inom yrkeshögskolan. Lärande- och kulturförvaltningen har även ansvar för bibliotek, kulturskola, kulturhus med biograf, fritidsgårdsverksamhet, samt allmänna kulturfrågor. Lärande- och kulturförvaltningen lyder under en lärandenämnd och en kulturnämnd, har drygt 800 anställda och en årsbudget på omkring 540 miljoner kronor.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Här ges du möjlighet att vara en del i en organisation och ett arbete som påverkar, utbildar och rustar framtidens individer. Som förvaltningschef är du den ledande tjänstepersonen för kommunens lärande- och kulturverksamhet och har ett övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du har en samhällsviktig funktion i att driva kommunens utveckling framåt och skapa förutsättningar för en hög måluppfyllelse och invånarnöjdhet inom lärande- och kulturområdena.

Då vi befinner oss i en utvecklingsfas kommer fokus i arbetet framöver vara att åstadkomma en resurseffektiv verksamhet med ett tydligt invånar- och elevfokus. Du kommer i samverkan med förvaltningens personal och andra aktörer att arbeta med ständiga förbättringar där det ingår analys och realiserande av såväl politiska styrdokument som verksamhetens idéer. Genom ett tydligt och kommunikativt ledarskap kommer du att vara med och driva förändringsprocesserna samtidigt som verksamheterna ges utrymme för arbetsro. Detta kommer kräva god förmåga att fatta beslut, genomföra och följa upp. Nybro kommun ger dig med detta uppdrag en unik möjlighet att vara del av framtidens samhälle.

Förvaltningschefen är direkt underställd kommunchefen och ingår i kommunens koncernledningsgrupp.

Din profil
Vi ser att du har en akademisk examen och chefserfarenhet inom skol- och utbildningsrelaterad miljö. Har du haft en motsvarande roll tidigare ser vi detta som en fördel, likaså är det meriterande om du tidigare har arbetat inom en politiskt styrd organisation. För rollen är det även viktigt att du är väl förtrogen med skollagen. För att förvaltningen ska nå uppsatta mål bör du ha erfarenhet av att ha drivit systematiskt förändrings- och budgetarbete på strategisk nivå, samtidigt som du säkerställer att tillräckliga resurser finns tillgängliga och att personalens kompetens tas tillvara. Du har en mycket god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift.

Som person har du god förmåga att initiera och driva förändrings- och utvecklingsprocesser, stor vikt fästs vid personlig lämplighet. Du söker nya perspektiv och utmanar rådande läge genom att lyfta både egna och andras idéer. Du är förtroendeingivande och skapar trygghet genom en god förmåga att samverka och kommunicera med medarbetare, förtroendevalda, kommuninvånare, fackliga organisationer och media. Du lägger ner tid och energi i ditt arbete, planerar och organiserar på ett realistiskt sätt.

Kom och bli medskapare inom områden som kultur, fritid och utbildning – allt i syfte att vidmakthålla en stabil och professionell verksamhet med god kvalitet. Välkommen med din ansökan!

Ansök redan idag!

Ansökan
Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Sök tjänsten genom att klicka på ansök och registrera dig i vår databas, detta för att följa riktlinjerna som gäller för GDPR.

Sista ansökningsdatum: 2020-10-11

Kontakt
För frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarigt rekryteringsteam;

Jonas Österbo och nås på 076-899 85 77 eller på jonas.osterbo@unikresurs.se
Selma Sabanovic och nås på 072-712 04 05 eller på selma.sabanovic@unikresurs.se

Väl mött!

Unik Resurs
Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Publicerad: 10 september 2020 kl 22:19
Uppdaterad: 10 september 2020 kl 22:24

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Niclas Skyttberg

Chefläkare Aleris

Mattias Scandola

Kanslichef Falu kommun

Jan Aili

Grundskolechef Uppsala kommun

18 lediga jobb just nu