Chef till Rättsenheten 1 dag kvar

Länsstyrelsen Östergötland
Juridik
Sista ansökningsdag:
20 januari (1 dag kvar)
Placeringsort:
Linköping
Kontaktperson:
Kristina Zetterström, länsråd
Telefon: 010-223 52 06
Publicerad:
21 december

Vi söker en engagerad och drivande enhetschef samt tillika chefsjurist som brinner för att göra samhällsnytta.

Länsstyrelsen är en av Sveriges mest mångsidiga myndigheter med uppdrag och kompetens inom i stort sett hela samhällsområdet. Våra 300 medarbetare är kunniga, engagerade experter och generalister som alla jobbar för att bygga ett livskraftigt Östergötland. Rättsenheten stödjer Länsstyrelsens olika sakområden med juridisk kompetens och rådgivning. Enheten ansvarar också för ärendegrupper. Vi arbetar brett med frågor som överklagningar enligt miljöbalken och plan-och bygglagen samt med tillstånd- och tillsynsärenden inom områden som jakt, stiftelser och överförmyndare. Enheten ansvarar och samordnar även arbetet i länet med de allmänna valen. Rättsenheten består idag av 20 medarbetare men kommer under 2019 att bestå av totalt cirka 30 medarbetare då vårt nyinrättade centraldiarium kommer att tillhöra enheten.

Som chef för rättsenheten arbetar du strategiskt med att utveckla och leda enheten mot regeringens mål. Genom tillitsbaserat ledarskap arbetar du på ett medvetet, tydligt och inspirerande sätt med förbättringsmöjligheter för att utveckla både arbetsmetoder och medarbetare. Du leder, fördelar och följer upp enhetens arbete och har fullt personal-, verksamhets- och budgetansvar.

Som chef för rättsenheten verkar du också som chefsjurist och får en betydande roll i Länsstyrelsens centrala uppdrag, att utifrån gällande lagstiftning avväga ekonomiska, sociala, kulturella, miljömässiga och samhällsbyggnadsrelaterade intressen i beslutsfattandet. Chefen för rättsenheten är ett stöd och rådgivare till myndigheten och länsledningen i detta strategiska arbete.

Vi söker dig med en akademisk examen inom juridik och ett stort samhällsintresse. Du drivs av att utveckla enhetens verksamhetsområde, arbetsgrupper och medarbetare. Du har god kunskap om samhällets uppbyggnad och mycket god kunskap om förvaltningsrätt och rättskunskap. Du har dokumenterad chefserfarenhet, gärna inom offentlig förvaltning och har goda resultat av att leda och utveckla grupper. Du har i ditt ledarskap erfarenhet av ekonomi, budget och ekonomiska processer samt ett intresse av att arbeta med verksamhetsplanering, årsredovisning osv. Du ser Officepaketet som ett naturligt arbetsverktyg och du har ett intresse för digitaliseringsarbete.

Som person är du tydlig, kommunikativ, engagerad och involverande. Du är även strategisk med en känsla för helheten. Du har ett positivt förhållningssätt, kan fatta beslut och är bra på att prioritera och delegera. För att lyckas i denna roll vill vi också att du är duktig på att sätta upp gemensamma mål och få med dig dina medarbetare. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningen är en tillsvidareanställning med ett chefsförordnande på fem år.

Denna tjänst är säkerhetsklassad vilket innebär att du måste vara svensk medborgare samt att registerkontroll kommer att genomföras.

Vill du veta mer kontakta Kristina Zetterström, länsråd, på tel. 010-223 52 06 eller Emelie Tillgren, HR-partner på tel. 010-223 52 48. Fackliga företrädare för SACO är Magnus Melander, tel. 010-223 54 05 och för ST Alma Basic, tel. 010-223 52 77.

Välkommen med din ansökan som ska ha inkommit senast den 20 januari 2019, ange ref nr 15 001.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
40 lediga jobb just nu