Chef till Räddningstjänsten Sala kommun

Information

Arbetsgivare: Sala kommun
Ort: Sala-Heby
Kategori: Ledning, Säkerhet

Sista ansökningsdag:

6 dec
Sök jobbet

I det geografiskt stora räddningsområdet bor det ca 37 000 personer fördelat på flera olika tätorter. Sala och Heby kommuner består av levande landsbygd med många större skogsområden, vattendrag, sjöar, flertalet tätorter, kulturhistoriska byggnader, industrier, en stor kriminalvårdsanstalt samt flera stora internethandelsföretag.

Räddningstjänsten Sala-Heby är en del av Räddningsregion Mitt, där räddningstjänster i 25 kommuner har ett nära samarbetet i en gemensam operativ ledningsorganisation som assisterar och bistår varandra vid större insatser.

Räddningstjänsten Sala-Heby bildades 1973 och består av sju utryckningsstyrkor. Antalet anställda är ca 100 personer (24 i utryckande heltidstjänst, 5 i dagtidstjänst och övrig personal utgörs av deltidsbrandmän).

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Räddningschefen har det övergripande ansvaret för såväl den operativa verksamheten som tillsynsverksamheten. I rollen ingår också personalansvar, arbetsmiljöansvar och budgetansvar. Räddningschefen rapporterar till kommunchef och ingår i kommunens krisledningsorganisation. I arbetsuppgiften ingår även visionsarbete, samt att författa strategiska planer och dokument. Viktig är också att som ledare arbeta för ett tryggt klimat där medarbetare motiveras till ett aktivt deltagande.

I uppdraget har räddningschefen stöd av en operativ chef för utryckningsstyrkorna, två brandinspektörer för tillsynsärenden och en administratör. Samverkan med Räddningsregion Mitt ger räddningschefen ett större perspektiv och nätverk för verksamhetsrelaterade frågor. Tjänsteperson i beredskap (TIB) ingår som en del av tjänsten, vilket innebär att du har beredskap en vecka i taget, cirka var 8-10 vecka.

Vem är du?
Vi söker dig som är utbildad brandingenjör. För tjänsten krävs också RUB-utbildning. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som chef eller ledare med positivt resultat är det meriterande. Det är naturligtvis också meriterande om du har ledarerfarenhet från kommunal räddningstjänst. Utveckling av verksamheten kommer att vara i fokus varför det är viktigt att du omvärldsbevakar, formulerar visioner och förankrar dessa.

Tjänsten kräver att du kan tala och skriva bra på svenska och att du minst har B körkort. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Individuell lönesättning tillämpas

Befattningen som Räddningschef är säkerhetsklassad, varför godkänd säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) är en förutsättning för anställning. Detta innebär även krav på svenskt medborgarskap.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 6 december
Referensnummer: 57948

I denna rekryteringen samarbetar Sala kommun med Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för rekrytering av högre chefer. Vill du veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Charlotte Ahlquist, 073-506 72 05, charlotte.ahlquist@poolia.se.

Upplysningar
Charlotte Ahlquist
073-506 72 05
charlotte.ahlquist@poolia.se

Sofia Jansson
072-074 20 43
sofia.jansson@poolia.se

Fackliga kontaktpersoner
Fackförening Kommunal
Brittlis Leffler
kommunal@sala.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Publicerad: 18 november 2020 kl 09:35
Uppdaterad: 18 november 2020 kl 09:43

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Victor Kilén

Stadsdirektör Nacka kommun

Anna Giotas Sandquist

Direktör social hållbarhet Eskilstuna kommun

Cecilia Winberg

Ordförande Fysioterapeuterna

20 lediga jobb just nu