Chef till kontoret för hållbar tillväxt

Sala kommun
Ledning, Näringsliv
Sista ansökningsdag:
29 juli (8 dagar kvar)
Placeringsort:
Sala
Kontaktperson:
Olga Blixt
Telefon: 0224-74 72 46
Jenny Nolhage
Publicerad:
29 juni

Sala kommun i östra Västmanland har ca 22 600 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 12 000 invånare. Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och goda allmänna kommunikationer. Omsättningen i kommunen är drygt 1,3 miljard kronor. Alla kommunens verksamheter är uppdelade på olika kontor som alla är samlade i en förvaltning. Vi arbetar utifrån ledorden medborgarvänligt, enkelt och effektivt. Mer information hitta du på hemsidan: www.sala.se

Under en längre tid har Sala haft relativt stabil befolkningsutveckling. Detta i kombination med ett starkt lokalt näringsliv präglat av många små och medelstora företag ger Sala mycket goda förutsättningar. Sala kommun arbetar aktivt tillsammans med Arbetsförmedlingen för att den lokala arbetsmarknaden både ska motsvara arbetsgivarnas behov av kompetens och stärka människors möjligheter att etablera sig på arbetsmarknaden.

Under vintern och våren har vi genomfört en översyn av kommunens arbetsmarknadsarbete. Översynen har resulterat i att vi bildar ett helt nytt kontor – kontoret för hållbar tillväxt. Och det är chefen till det nya kontoret vi söker nu!

Kontoret för hållbar tillväxt kommer att bildas av fyra nu existerande enheter – Arbetsmarknadsenheten, Vuxnas lärande, Integration och Grönt Kompetenscentrum. Enheterna har redan idag ett väl fungerande samarbete i många frågor. Med bildandet av det nya kontoret hoppas vi på ytterligare samordningsvinster och synergieffekter. Vi vill organisera oss så att den enskilde ska ha så goda förutsättningar som möjligt till utbildning och egen försörjning. Men vi vill också lyfta upp och synliggöra frågorna om hållbar tillväxt på agendan.

Grönt Kompetenscentrum kan behöva en särskild presentation då det är relativt unikt för Sala. Det är en nystartad verksamhet och är ett regionalt nav för utbildning, utveckling och andra tjänster inom det gröna näringslivet. Verksamheten strävar efter långsiktig hållbar utveckling där olika verksamheter och processer som utbildning, företagande, erfarenhetsutbyte, innovation, resursförsörjning, integration mellan människor, mellan stad och land möts, utvecklas och sprids. GKC jobbar med modellen triple-helix eller rentav quadruple-helix (näringsliv, akademi, offentlig sektor och frivilliga krafter).

Vem är det vi söker då? Jo, vi tror att du är en stabil och erfaren chef med flera års kommunal chefserfarenhet. Du vet vad det är att leda, driva och utveckla en verksamhet i spänningsfältet mellan den kommunala politikens styrning, statliga myndigheter med tillsynsuppdrag, lagstiftning, medarbetarnas idéer och engagemang och inte minst de människors behov som verksamheten är till för. Du har erfarenhet av att leda andra chefer och du har varit verksam inom flera av arbetsområdena som kontoret för hållbar tillväxt omfattar.

Som chef för kontoret för hållbar tillväxt har du god förmåga att samverka och bygga goda och stabila samarbetsrelationer med andra aktörer. Du är en person med god självkännedom och vet vilka dina styrkor och svagheter är. Som ledare är du framgångsrik i att skapa delaktighet, sammanhållning och samsyn kring verksamheten.

Du har adekvat akademisk utbildning eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Då skollagen förändras från 20190101 är skolledarerfarenhet från vuxenutbildning meriterande. Körkort är ett krav. Vi förväntar oss att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid din ledarförmåga och dina personliga egenskaper.

Du erbjuds ett spännande uppdrag med ett nybildat kontor och får ett ledaruppdrag som är av stor betydelse för Sala kommun. Du kommer att vara en del av kommunens ledningsgrupp och förutsätts vara en aktiv part av kommunens gemensamma styrning och ledning.

Ansöka senaste 2018-07-29  

Tjänsten är tillsvidare på heltid. 
Tillträde enligt överenskommelse dock senast 2019-01-01. 
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Olga Blixt, HR-konsult, e-post: olga.blixt@sala.se  tel: 0224-74 72 46 eller Jenny Nolhage, Kommunchef, e-post: jenny.nolhage@sala.se

Fackliga företrädare: Thomas Roberg, Vision, tel: 0224-74 96 62

Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
44 lediga jobb just nu