Chef Studentavdelningen Örebro Universitet

Information

Arbetsgivare: Örebro Universitet
Ort: Örebro
Kategori: Ledning, Skola

Sista ansökningsdag:

30 nov
Sök jobbet

Vid studentavdelningen erbjuder vi stöd och processer inom områdena antagningshandläggning, utfärdande av examen och registrering av kurser och studentpresentationer.

Andra viktiga områden är tentamensadministration, stöd till in- och utresande studenter och introduktion av nya studenter. Vid avdelningen finns en funktion för stöd till studenter med funktionshinder. Dessutom ansvarar Studentavdelningen för informationsverksamheten ”Studentcentrum”. Vi söker nu en ny chef till avdelningen.

Arbetsuppgifter
Som chef för Studentavdelningen blir det ditt uppdrag att leda verksamheten in i framtiden. Studentavdelningen ansvarar för system och processer som utgör en stomme för de program och kurser som ges på institutionerna. En stor mängd ärenden hanteras, det finns tydliga lagkrav och det studenträttsliga perspektivet står i fokus. Avdelningens verksamhet är central för att utbildningarna vid universitetet ska fungera väl administrativt. Avdelningen har ett nära samarbete med institutionernas lokala administration. Vid avdelningen finns 35 medarbetare. Med ett fokus på det nära samarbetet med institutioner och övriga universitetsövergripande avdelningar kommer du att leda och utveckla en avdelning som studentens bästa för ögonen. Till din hjälp har du ett team av kvalificerade medarbetare som tillsammans utgör en viktig nod i universitetets verksamhet. Du rapporterar till universitetsdirektören och ingår även i dennes ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Du har flerårig bakgrund från offentlig verksamhet på ledningsnivå med koppling till besluts- och ärendehantering i större processer. Du har en tidigare chefserfarenhet där du utvecklat såväl kvalitet i verksamheter som goda arbetsmiljöer och samarbeten.

Som ledare är du lyhörd och tydlig och du kan med en god planeringshorisont skapa hållbara processer och strukturer i en komplex miljö. Du samarbetar naturligt med människor omkring dig och har ett prestigelöst förhållningssätt. Din strategiska och utvecklingsorienterade förmåga blir också viktig i en verksamhet som alltid behöver förhålla sig till en snabb föränderlig omvärld. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, samt akademisk examen inom relevant område.

Information
Anställningen är tillsvidare med omfattning 100%. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning.

Örebro universitet förväntar sig att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom att konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan
Örebro universitet erbjuder en spännande roll i en dynamisk organisation i ständig utveckling! Låter det intressant?

I denna rekrytering samarbetar Örebro universitet med Mercuri Urval så om du vill göra en förutsättningslös intresseanmälan kan du ta en första kontakt med ansvariga konsulter Alice Lundberg, 070-914 55 81 eller Christian Nyhlén 073-366 75 76 alternativt gör din ansökan via universitetets hemsida: oru.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb/

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Ett personligt dokument med motivering till hur du kan bidra till universitetets fortsatta utveckling
  • CV med relevant beskrivning av samlad kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 30 november. Välkommen med din ansökan!

Om Örebro Universitet
Örebro universitet är ett framstående universitet - för en kunskapsbaserad samhällsutveckling. Vi har professionsutbildningar som tillhör landets bästa och ett av våra mål är att universitetet ska vara en attraktiv arbetsplats där medarbetare känner glädje och stolthet. Här finns cirka 1 500 anställda, 400 doktorander och 15 100 studenter. Vill du bli en av oss?

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Alice Lundberg
070-914 55 81
Christian Nyhlén
073-366 75 76
Referensnummer: SE-14203
Sista ansökningsdag: 30 november 2020
Publicerad: 16 november 2020 kl 16:50
Uppdaterad: 16 november 2020 kl 16:56

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Victor Kilén

Stadsdirektör Nacka kommun

Anna Giotas Sandquist

Direktör social hållbarhet Eskilstuna kommun

Cecilia Winberg

Ordförande Fysioterapeuterna

20 lediga jobb just nu