Chef för Medicinsk teknik och utrustning -205 dagar kvar

Region Östergötland
Data/IT, Ledning
Sista ansökningsdag:
21 januari (-205 dagar kvar)
Placeringsort:
Linköping
Kontaktperson:
Gerd Sandgren Lundström
Telefon: 070-301 27 90
Mikael Gustavsson
Telefon: 010-103 68 70
Publicerad:
18 december

Vill du vara med och utveckla framtidens verksamhetsstöd? Vår vision är att bidra till Region Östergötlands utveckling genom att skapa branschens bästa verksamhetsstöd. 

Centrum för verksamhetsstöd och utveckling (CVU) levererar tjänster inom HR, ekonomi, arkivverksamhet, regional biblioteksverksamhet, vårdnära verksamhetsutveckling, folkhälsa, medicinsk teknik, IT, facility management och upphandling. Ett brett och spännande uppdrag med andra ord! Vi utgör Region Östergötlands kompetensstöd inom alla våra discipliner. Målet är att skapa mervärde och underlätta för vården, våra chefer och för regional utveckling.

Medicinsk teknik och IT (MTIT) är Region Österötlands samlade partner för medicinsk teknik och IT. MTIT består av cirka 350 medarbetare inom olika discipliner som tillhandahåller, förvaltar och utvecklar IT-stöd, medicinteknisk utrustning och medicintekniska system för att säkerställa hög säkerhet för patienter och medarbetare samt god tillgänglighet med hög kostnadseffektivitet.
 
Arbetsbeskrivning
Här får du möjligheten att arbeta i framkant med digitalisering av vården! I din roll som MTIT-chef kommer du att ansvara för att driva och leda teknikorganisationen inom MTIT tillsammans med engagerade och erfarna kollegor och medarbetare – i en kultur som präglas av ett utpräglat kundfokus, eget ansvar, stort engagemang och goda samarbeten.

Du har ett helhetsansvar för teknikområdet inom MTIT där du säkerställer att verksamhetens mål nås, överenskommelser och åtaganden möts, tjänster och projekt levereras enligt plan samt att verksamhetsområdet har en ekonomi i balans och med aktiva och engagerade medarbetare. Du bidrar också aktivt, genom ett tydligt sidledsansvar, för hela MTIT:s utveckling och framgång.

Rollen innebär ansvar för fyra chefer som var och en har egna ansvarområden inom verksamheten. Du utvecklar och förbättrar de processer och system där din erfarenhet och initiativkraft spelar stor roll. Din vardag kommer att präglas av arbete med samordning och prioritering mellan de olika delarna inom verksamheten. Du ingår i CVU:s ledningsgrupp och rapporterar direkt till produktionsenhetschefen.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har utbildning på högskolenivå och med erfarenhet av kvalificerade chefsuppdrag, gärna på strategisk nivå och nära kunder. För att bli framgångsrik i tjänsten krävs bred kunskap från IT-området. Det är meriterande med erfarenhet av att ha varit chef över andra chefer i en större organisation.

Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet från flera av följande områden: utveckling, applikationsförvaltning, infrastruktur, support eller medicinteknik. Det är även meriterande om du har kunskap om relevanta styrmodeller, standarder och best-practice för MTIT-området. Det är meriterande om du har varit verksam i en politiskt styrd organisation. Du behärskar svenska obehindrat samt är bekväm med att använda engelska i tal och i skrift.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har förmåga att skapa delaktighet och förutsättningar för dina medarbetare att växa och ta ansvar i ett klimat som inspirerar till kundfokus, engagemang och nära samarbeten. Du har helhetssyn och kan med handlingskraft och struktur leda en verksamhet mot uppsatta mål. Du samarbetar bra med andra människor och ser värdet av goda relationer och nätverk. Du utstrålar trygghet, stabilitet och har förmåga till självinsikt.

Anställning och information
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med ett chefsförordnande på fyra år.

Upplysningar
Produktionsenhetschef, Gerd Sandgren Lundström, 070-301 27 90.
HR-chef, Mikael Gustavsson, 010-103 68 70

Fackliga företrädare för Vision är Lotta Dahl, 010-103 23 96 och för SACO Håkan Hultberg, 010-103 05 19.
 
Ansökan
Sista ansökningsdag är den 21 januari 2018. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver teknisk support kontakta MTIT-akuten på 010-103 30 00 under kontorstid.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
57 lediga jobb just nu