Chef för enheten Strategi och finansiering 1 dag kvar

Region Dalarna
Ekonomi, Ledning, Utvecklare/Strateg
Sista ansökningsdag:
18 november (1 dag kvar)
Placeringsort:
Falun
Kontaktperson:
Elsmari Julin
Telefon: 070-523 72 57
Publicerad:
23 oktober

Region Dalarna är ett kommunalförbund med ansvar för regionalt utvecklings- och tillväxtarbete i Dalarna. Det innebär att ta tillvara länets möjligheter och främja utvecklingen inom en rad områden som är betydelsefulla för hållbar utveckling, tillväxt och sysselsättning i Dalarna. Just nu pågår bildandet av en ny regional organisation. Från och med 1 januari 2019 samlas verksamheten i nuvarande Landstinget Dalarna och Region Dalarna i en organisation som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, regional hållbar utveckling och tillväxt, kollektivtrafik samt kultur och bildning.

Verksamhet och organisation 
Nuvarande verksamhet blir vid årsskiftet en regional utvecklingsförvaltning inom den nya regionorganisationen Region Dalarna. Det regionala utvecklingsuppdraget organiseras inom tre enheter som arbetar med näringslivsutveckling, samhällsbyggnad samt strategi och finansiering.

Mer information finns i Nu bildar vi region i Dalarna, Det regionala utvecklingsansvaret 

Arbetsbeskrivning
Är du intresserad av regionala utvecklingsfrågor, vill du vara med och bygga en ny förvaltning och en ny enhet? Då kan du vara vår chef för enheten Strategi och finansiering.

Som enhetschef är du direkt underställd förvaltningschefen och du har ekonomi-och personalansvar för en enhet som har cirka 10 medarbetare med olika expertkompetens. Du kommer in i ett spännande skede då en ny regional utvecklingsstrategi för Dalarna ska tas fram.

Enheten har processansvar för 
  • framtagande och uppföljning av Dalarnas regionala utvecklingsstrategi 
  • framtagande och genomförande av EU:s strukturfondsprogram (i samverkan med NUTS-partnerskapet)
  • finansiering av regionala utvecklingsprojekt och företagsstöd
  • återrapportering av det regionala tillväxtarbetet till regeringskansliet
Strategi och finansiering arbetar även generellt med uppföljning, utvärdering och analys samt bidrar med kompetens kring hållbarhets- och EU-frågor. Enheten utgör både ett internt stöd i förvaltningens arbete och ett externt stöd genom samverkan med andra myndigheter, kommuner och organisationer.

Din profil
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom statsvetenskap, offentlig förvaltning, juridik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av chefs- och ledarskap inom kommunal eller annan offentlig verksamhet. Erfarenhet av arbete med regional utvecklig och de frågor enhetens ansvarar för är meriterande

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Officepaketet, vana att arbeta i administrativa system och att du har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. 

För att lyckas i rollen som enhetschef måste du ha förmåga att arbeta med komplexa frågor och processer. Du är lyhörd, prestigelös och har lätt att bygga förtroende. Du tycker om att arbeta tillsammans med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. I denna rekrytering kommer vi att lägga särskild tonvikt på kompetenserna samarbetsförmåga, strategisk förmåga, problemlösningsförmåga, struktur och flexibilitet.

Övrig information och ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning som omfattar 100 procent med tillträde så snart som möjligt.

Ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV med aktuella referenser. Skicka ansökan till Region Dalarna, via e-post diariet@regiondalarna.se senast den 18 november. Märk ansökan med ärendenummer: RD 2018/142.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta regionchef Elsmari Julin, 070-523 72 57, elsmari.julin@regiondalarna.se

Fackliga kontaktpersoner
Kent Söderlund (Saco Jusek), 023-77 70 65,  kent.soderlund@regiondalarna.se 
Pablo Vilches (Saco SSR)  023- 77 70 85, pablo.vilches@regiondalarna.se 
Håkan Jansson (Vision) 023-77 70 13, hakan.jansson@regiondalarna.se

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av annonser.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
26 lediga jobb just nu