Budgetchef Region Västerbotten

Information

Arbetsgivare: Region Västerbotten
Ort: Umeå
Kategori: Ekonomi, Ledning

Sista ansökningsdag:

5 apr
Sök jobbet

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett utmanande och spännande arbete i en för medborgarna samhällsviktig verksamhet. Vi erbjuder dig närkontakt med den politik som beslutar om välfärdens utveckling och en möjlighet att påverka beslutsfattare i viktiga frågor. Du blir en nära rådgivare till Ekonomidirektör, Regiondirektör och Regionråd i ekonomiska frågor. Är du, precis som vi är, engagerad i samhällsfrågor och verksamhet och vill arbeta i en politiskt styrd organisation så är detta ett uppdrag för dig!

Arbetsuppgifter
Som budgetchef hos oss ser du helheten och potentialen samt tar oss modigt framåt.

  • Du agerar förebild, arbetar för att skapa gemensamma visioner och att frigöra handlingskraft i din verksamhet. Du utmanar och ifrågasätter samt uppmuntrar och synliggör dina medarbetare. Du tar ansvar för din verksamhet utifrån dina befogenheter och företräder arbetsgivaren genom att leda och utveckla mot beslutade mål för Regionens bästa.
  • Du samordnar Region Västerbottens arbete med planering, budget, investeringar, uppföljning och intern kontroll. I uppdraget ingår även att förvalta och utveckla regionens ekonomistyrning och styrmodell samt vissa specifika uppdrag t.ex. arbetet med intern kontroll, KPP, beslutsstöd och avtalet om regionvård. Du kommer att ha en viktig roll i att bidra till regionens prioriterade mål om ekonomisk hållbarhet. Du är underställd ekonomidirektören och du innehar också uppdraget som ställföreträdande ekonomidirektör. Du kommer att vara en av tre enhetschefer i ekonomistaben och ingå i stabens ledningsgrupp. Din enhet har nio medarbetare.
  • Du kommer arbeta nära kollegor vid regionstyrelsens olika staber men också vara en samarbetspartner för politik, regionledning, verksamhetsledning och controllers inom Region Västerbotten och du kommer att få användning av ditt ledarskap. En viktig roll för budgetchefen är att stödja verksamheternas ekonomiarbete genom att leda vidareutveckling av styrande principer, arbetssätt och systemstöd. Till stöd har du processledare för de regionövergripande processerna du ansvarar för.

Kvalifikationer

  • Du har högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom utbildning och erfarenhet. Det är meriterande om du har ekonomisk examen på högskolenivå.
  • Du har flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete och av ledningsarbete i en större organisation, gärna i en politiskt styrd organisation. Du bör ha erfarenhet av att samordna omfattande och komplexa beredningsprocesser med ett stort antal intressenter men också av ekonomistyrning och styrmodeller. Du kan skapa stabilitet och samtidigt ha förmåga att leda och driva nödvändig utveckling inom ekonomiområdet. Med din breda kunskap inom ekonomi som grund har du verksamheten i fokus och ett gott samarbete är viktigt för dig, både i din arbetsgrupp och med andra. I ditt arbete skapar du förtroende, förutsättningar och arbetsglädje. Du stimuleras av att vara både operativ och strategisk och du har förmåga att genomföra fattade beslut.
  • Ditt sätt att kommunicera är tydligt och pedagogiskt och du har förmåga att anpassa ditt uttryckssätt beroende på vem du pratar med och ditt ledarskap stimulerar. Du arbetar gärna med komplexa frågor och har god förmåga att analysera och lösa komplicerade situationer. Du är bra på att planera, skapa struktur och hålla tidplaner.

Stämmer detta inpå dig så lämna in din ansökan så fort du kan!

Anställningsvillkor
Antal platser: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2020-04-05
Arbetsgivarens referensnummer: A937814

Uppdraget som budgetchef är ett tidsbegränsat förordnande på 3 år, som kombineras med en tillsvidareanställning inom Region Västerbotten som motsvarar ditt kompetensområde.

I rekryteringsprocessen och urval kan vi komma att använda ett arbetspsykologiskt test.

Läs mer om våra förmåner som anställd i Region Västerbotten.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Upplysningar
Jan Öström
Ekonomidirektör
073-040 66 06
jan.o.ostrom@regionvasterbotten.se

Fackliga kontaktpersoner
Heléne Idahl
Vision
070-280 57 12
helene.idahl@regionvasterbotten.se

Peter Sjöquist
Ledarna
070-351 80 12
peter.sjoquist@regionvasterbotten.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Publicerad: 10 mars 2020 kl 15:22
Uppdaterad: 10 mars 2020 kl 15:34

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Christina Skogster Stange

Vd it för samhällsutveckling Sweco

Thomas Lundgren

Vd Säker Vatten

Mikael Bornandersson

Vd Ängelholmshem och Ängelholmslokaler

9 lediga jobb just nu