Biträdande kommundirektör/VD

Karlstads kommun
Ledning
Sista ansökningsdag:
5 maj (15 dagar kvar)
Placeringsort:
Karlstad
Kontaktperson:
Ulf Nyqvist
Telefon: 054-540 10 01
Katarina Glennert
Telefon: 073-077 49 56
Publicerad:
15 april

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med drygt 90 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. 

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna, 

På kommunledningskontoret arbetar vi med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp kommunens ekonomi och verksamheter samt driva utveckling och tillväxt i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT-verksamhet. 

Arbetsuppgifter
Karlstad växer och är mitt uppe i en spännande utvecklingsfas, därför satsar vi och förstärker med en biträdande kommundirektör som också innehar rollen som VD i Stadshus AB. Du har en viktig strategisk roll i koncernledningen och ett nära samarbete med de politiska beslutsfattarna. Som biträdande kommundirektör har du personal- och budgetansvar för kommunledningskontorets verksamheter och har ett vardagligt sammanhållande ansvar. I ditt uppdrag ansvarar du också för att, tillsammans med kommundirektören och andra, bereda, driva och utveckla svåra och komplexa frågor inför politiska beslut i kommunstyrelse och kommunfullmäktige. I rollen som biträdande kommundirektör sitter du som föredragande i KU och du är med i beredningen inför kommunstyrelsen tillsammans med tillväxtdirektören. 

I din roll som VD i Stadshus AB ansvarar du för ägarstyrningen av kommunens bolag. En stor del av detta uppdrag handlar om att kombinera affärsmässighet och god ekonomisk förvaltning av kommunens stora tillgångar med hur bolagen bidrar till att Karlstad utvecklas i riktning mot koncernens vision och övergripande mål. En viktig del av uppdraget är att bygga goda relationer med förvaltningsdirektörer och bolagsledningar i koncernen som du träffar varje månad. Du är ställföreträdande till kommundirektören vid dennes frånvaro. Du rapporterar till kommundirektör och ingår i kommunens strategiska chefsgrupp. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning med inriktning ekonomi, juridik, statsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. För att lyckas i rollen som biträdande kommundirektör/VD ser vi att du har tidigare erfarenhet av strategiskt ledarskap och god insyn i kommunal bolagsverksamhet. Du har gedigen erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation. Det är viktigt att se till koncernperspektivet och som person har du god förståelse för helheten. Du har ett genuint samhällsengagemang och stort intresse för den bredd av verksamheter som finns inom kommunkoncernen. För att lyckas är du prestigelös, diplomatisk och lyhörd. Du har en god beslutsförmåga och skapar förtroende både internt och externt. Du är van att hålla presentationer och om du tidigare hanterat media ser vi det som meriterande för tjänsten. Du leder och styr genom tydliga förväntningar samt har en god kommunikativ förmåga där du uttrycker dig väl i tal och skrift. 

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. 
Du lämnar din intresseanmälan till denna tjänst genom att klicka på länken här intill, med bifogat CV. Sista dag för intresseanmälan är den 5 maj. 

Välkommen med din intresseanmälan! 

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Anställningen är placerad hos Kommunstyrelsen. Kommunen tillämpar tidsbegränsade chefsförordnande på berörd förvaltning, med en tillsvidareanställning i grunden. 

Ansökan
Ansök senast: 2019-05-05
Referensnummer: A867320

Kontaktpersoner
Ulf Nyqvist
kommundirektör
054-540 10 01
070-566 10 54

Katarina Glennert
rekryteringskonsult, Experis
073-077 49 56

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
16 lediga jobb just nu