Barn- och utbildningschef

Simrishamns kommun
Ledning, Skola
Sista ansökningsdag:
12 augusti (25 dagar kvar)
Placeringsort:
Simrishamn
Kontaktperson:
Magnus Hallberg
Telefon: 070-377 46 18
Publicerad:
5 juli

Nu har du chansen: Simrishamns kommun söker Barn- och utbildningschef. Välkommen till Simrishamns kommun, som ligger i hjärtat av Österlen, känt för sitt rika kulturliv och sin vackra natur. Av runt 19 300 invånare bor cirka 6 000 i centralorten Simrishamn. I kommunen finns många små och medelstora tätorter. De många fritidshusen gör att kommunens befolkning ökar väsentligt sommartid.

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområde utgörs av förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem skola 6-16, gymnasieskola och vuxenutbildning. Inom förvaltningen ryms också Campus Österlen, kulturpedagogiska enheten och elevhälsan.

Se film om Simrishamn och tjänsten >>

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som har ett starkt engagemang för att leda, inspirera och utveckla såväl verksamheterna som dina medarbetare. I uppdraget arbetar du strategiskt och har det övergripande ansvaret för att verksamheterna drivs och utvecklas med hög kvalité och effektivitet. Som Förvaltningschef för barn- och utbildning är du direkt underställd kommundirektören och arbetar mot barn- och utbildningsnämnden. Du ansvarar för att föra en kontinuerlig dialog med nämnden för att utveckla verksamheten och nå uppsatta mål med goda resultat.

Som Förvaltningschef har du en förmåga att se till den egna verksamhetens behov och möjligheter, likväl som till kommunen i sin helhet. Du leder arbetet i förvaltningen tillsammans med din ledningsgrupp, samtidigt som du har ett nära samarbete med övriga förvaltningar och ingår i kommunens ledningsgrupp. Där har du en viktig roll att i dialog med andra arbeta proaktivt för att möta framtida utmaningar.

Kvalifikationer
Du har adekvat högskoleutbildning inom utbildningsområdet, samt erfarenhet av ledarskap inom detta område. För att lyckas i rollen bedömer vi det som nödvändigt att ha erfarenhet av ledarskap i politiskt styrda organisationer, gärna som förvaltningschef eller motsvarande. Du är en trygg och tydlig ledare som leder genom att coacha och delegera ansvar. Ditt ledarskap präglas av helhetssyn och strategiskt tänkande, du skapar goda relationer och ett gott samarbetsklimat. Att vara en god förebild, kommunikatör och att vara tillgänglig som chef är viktiga egenskaper som vi värdesätter. Känner du igen dig? Då är detta jobbet för dig!

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2019-08-12
Jobb ID: 270403

Låter det intressant?
I denna rekrytering samarbetar Simrishamns Kommun med Experis. Tjänsten söker du via ansökningslänken. Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Magnus Hallberg.

Magnus Hallberg
Telefon: 040-660 63 14 / 070-377 46 18
Magnus.Hallberg@se.experis.com

Urval sker löpande, så skicka in din ansökan snarast, dock senast 12 augusti 2019.

Vi ser fram emot Din ansökan!

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
40 lediga jobb just nu