Barn- och utbildningschef

Mullsjö kommun
Ledning, Skola
Sista ansökningsdag:
23 augusti (33 dagar kvar)
Placeringsort:
Mullsjö
Kontaktperson:
Lennie Johansson, Kommundirektör
Telefon: 0392-140 02
Hillevi Lindström, Personalchef
Telefon: 0392-140 30
Helene Elfström, HR-specialist
Telefon: 0392-140 26
Publicerad:
3 juli

Brinner du för barn- och utbildningsfrågor och vill leda en utbildningsverksamhet under förändring? Som barn- och utbildningschef i Mullsjö är det just ditt uppdrag!

Om arbetsplatsen 
Mullsjö är en kommun med ca 7 300 invånare, 3 mil nordväst om Jönköping. Kommunen är känd för sina många möjligheter till friluftsliv men också för sitt rika förenings- och kulturliv. Pendlingsmöjligheterna är goda från såväl Jönköping, Falköping, Skövde, Ulricehamn, Tidaholm som Göteborg.

Barn- och utbildningsnämndens vision är att alla barn ska lämna grundskolan i Mullsjö kommun med full måluppfyllelse, gott självförtroende och framtidstro. Denna vision är inte en vacker fras utan en ledstjärna i allt arbete med barn och elever i kommunen. Visionen förverkligas när barn, elever, personal och föräldrar samverkar i en skola och förskola som bygger på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. 

Barn- och utbildningsverksamheten i Mullsjö kommun består av fem förskolor och tre skolområden. Skolan är inne i en spännande utvecklingsfas där en stadieindelad organisation startar till höstterminen 2018. Fokus ligger på ökad kunskap, en utbildning som tar sikte på framtiden och ökat ansvar för hälsa. 

Arbetsuppgifter
Din utmaning är att utifrån verksamhetens behov och förutsättningar, lagstiftningens krav och våra politiska mål bedriva ett långsiktigt, kvalitativt och hållbart arbete. Som barn- och utbildningschef ingår du i kommunledningen och rapporterar till kommundirektören. Även ett nära samarbete med den politiska organisationen ingår i rollen. Då du kommer ansvara för såväl förskola som grundskola vill vi att du kan hålla ihop dessa till en helhet. 

I ditt uppdrag ingår också: 
  • Personalansvar för rektorer, förskolechefer och stabsfunktioner
  • Ansvar för den övergripande utvecklingen och samordningen inom området förskola och skola
  • Att leda, stötta och coacha dina medarbetare
  • Övergripande budgetansvar samt ekonomisk uppföljning av verksamheten
  • Att representera barn- och utbildningsverksamheten i olika forum 
  • Verksamhetsplanering, ledning, måluppfyllelse och att verksamheten bedrivs inom givna ekonomiska ramar

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har några års erfarenhet av pedagogisk verksamhet och har arbetat som ledare inom området. Du har också relevant akademisk examen, rimligen med pedagogisk eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du rektorsutbildning eller annan ledarutbildning är detta meriterande.

Som ledare är du lyhörd, synlig, strategisk och kan sätta tydliga mål. Du har en förmåga att entusiasmera och coacha dina medarbetare och drivs av att se dem lyckas i sina roller. Din kommunikationsförmåga är god och du har inga problem med kontakter med alltifrån skolledare och vårdnadshavare till politiker och myndigheter. Vi värdesätter att du har erfarenhet av att leda utvecklings- och förändringsprocesser samt en pedagogisk insikt där du är insatt i frågor som rör förskola och grundskola.

I och med att du har det övergripande budgetansvaret för verksamheten ser vi också att du har god kompetens inom ekonomi och är van vid att ha budgetansvar. Det är också önskvärt att du sedan tidigare har erfarenhet från en politiskt styrd organisation. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställningens omfattning 
Heltid,  tillträde snarast

Övrigt 
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
44 lediga jobb just nu