Avdelningschefer till socialtjänsten

Piteå kommun
Ledning, Socialt
Sista ansökningsdag:
16 augusti (31 dagar kvar)
Placeringsort:
Piteå
Kontaktperson:
Lennart Rydén
Julia von Weber
E-post: info@hrmab.se
Emma Torstensson
Publicerad:
2 juli

VI SKAPAR FRAMTIDENS SOCIALTJÄNST. VILL DU VARA MED?

Socialtjänsten i Piteå står inför en spännande förändring. Med en helt ny organisation ska vägarna mellan våra anställda och brukare bli kortare. Nu söker vi fem
avdelningschefer som vill vara med och fatta modiga beslut för att utveckla framtidens socialtjänst. Vi söker dig som dras till – inte drar dig för – de utmaningarna som finns inom socialtjänsten. Är det du?

Arbetsbeskrivning
Som avdelningschef ingår du i förvaltningens strategiska ledning och tillsammans med socialchefen verkar du i gränssnittet mellan politiker och medarbetare.

Vi söker fem avdelningschefer till avdelningarna:
  • Stöd till barn och familj samt missbruk och socialpsykiatri
  • Ordinärt boende
  • Vård- och omsorgsboende
  • Psykosocialt stöd till vuxna samt daglig verksamhet
  • Stöd till vuxna funktionsnedsatta

I samtliga tjänster ingår verksamhets-, personal- och budgetansvar.

Ditt främsta uppdrag är att tillsammans med andra chefer utveckla en Socialtjänst som präglas av en flexibel och anpassningsbar organisation med stor förändringsberedskap inför framtiden. Du kommer att leda ett strategiskt förändringsarbete genom andra chefer, och omvandla politiska visioner och prioriteringar på ett sätt som skapar engagemang hos medarbetare och förståelse för uppdraget.

Du verkar för att processansvar och beslutsmandat flyttas så nära våra brukare som möjligt, med utgångspunkt i ett tillitsbaserat ledarskap som bygger på helhetssyn och samverkan över verksamhetsgränser. Du ser dig själv som en strategisk möjliggörare och överlämnar stort förtroende för andra chefer och medarbetare att leda vår kärnverksamhet.

(Du kan även läsa mer och se film via följande länk: www.pitea.se/enstarksocialtjanst)

Kvalifikationer
Vi söker dig som utifrån ett långsiktigt och strategiskt perspektiv vill utveckla framtidens socialtjänst i en föränderlig omvärld. Du har en för uppdraget lämplig yrkeserfarenhet eller högskoleutbildning samt några års erfarenhet av en chefsbefattning, gärna på strategisk nivå och i en politiskt styrd organisation. Erfarenhet av strategiskt förändrings- och utvecklingsarbete samt erfarenhet av Socialtjänstens uppdrag ser vi som meriterande.

Ditt ledarskap kännetecknas av tillit till verksamhet och medarbetare. Du har en god förmåga att visualisera helhet och konkretisera mål på ett pedagogiskt och enkelt sätt. Du är en tydlig, strategisk och kommunikativ ledare som kan fatta modiga beslut i syfte att föra verksamheten framåt. Du är en trygg och stabil person med god analytisk förmåga, och du kan ta dig an komplexa problembilder utan att fastna i detaljfrågor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper för uppdraget.

Vi förutsätter att du har ett gediget samhällsintresse och är insatt i omvärldens förändring och utveckling.

Intresseanmälan
I denna rekrytering samarbetar Piteå kommun med HRM Affärsutveckling. För mer information kring tjänsterna kontakta ansvariga konsulterna Lennart Rydén (lennart.ryden@hrmab.se) och Julia von Weber (info@hrmab.se) eller ansvarig researcher Emma Torstensson (emma.torstensson@hrmab.se).

Sista ansökningsdag är den 16 augusti men då vi hanterar intresseanmälningar kontinuerligt och intervjuer sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan redan i dag (glöm inte att ange vilken eller vilka tjänster du är intresserad av).

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
40 lediga jobb just nu