Avdelningschef till Södra regionen 3 dagar kvar

Specialpedagogiska skolmyndigheten
Ledning, Skola
Sista ansökningsdag:
26 mars (3 dagar kvar)
Placeringsort:
Malmö
Kontaktperson:
Marie Engdahl
Telefon: 072-188 02 13
Sonja Näsholm
Telefon: 010-473 51 14
Publicerad:
13 mars

Om arbetsplatsen
Hos oss arbetar du för en utvecklande och tillgänglig lärmiljö för alla. Vi erbjuder specialpedagogiskt stöd och rådgivning till skolor och förskolor i hela landet, svarar på frågor och erbjuder kurser och konferenser. Vi driver åtta specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Vi har cirka 1 100 anställda. Välkommen till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik.

Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) arbetar för att barn, unga och vuxna oavsett funktionsförmåga ska få förutsättningar att nå målen för sin utbildning. Det gör vi genom specialpedagogiskt stöd, undervisning i specialskolor, tillgängliga läromedel och statsbidrag. Den kompetens vi erbjuder kompletterar kommunernas och skolornas egna resurser. Myndigheten har ca 1160 anställda och har verksamhet i hela landet. Läs mer på vår webbplats www.spsm.se

Myndighetens kärnvärden är respekt för individen, delaktighet och tillgänglighet. Vi söker dig som delar våra kärnvärden. Vi kan erbjuda ett spännande uppdrag, där du tillsammans med engagerade och kvalificerade medarbetare kan bidra till att göra skillnad för många. 

Vi söker dig som vill leda vår region med placeringsort Malmö.

Södra regionen omfattar Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län, totalt 58 kommuner. Regionen består av tre enheter som innefattar specialskola, specialpedagogiskt stöd samt ledningsstöd och verksamhetsutveckling. Inom avdelningen arbetar cirka 130 personer, varav fyra enhetschefer, vilka ingår i din ledningsgrupp.

Våra verksamheter består av:
• Östervångsskolan i Lund, som är en tvåspråkig specialskola i en teckenspråk miljö, med två boenden
• Specialpedagogiskt stöd med lokalkontor i Malmö, Växjö och Kalmar.
• Regionens ledningsstöd och verksamhetsutveckling finns på regionkontoret i Malmö. Där ingår både stöd inom ekonomi, personal, it och inköp, kontorsservice samt verksamhetsutveckling och kommunikation .

Du blir bland annat övergripande ansvarig chef för en av våra åtta specialskolor inom myndigheten. Tillsammans blir regionen en del av en helhet, som skapar mervärde för våra uppdragsgivare i regionen och en god verksamhet för våra skolor.

Förutom arbetet i linjeorganisationen arbetar myndigheten i en processorienterad organisation. Det innebär att vi har en organisation med fyra kärnprocessområden för specialskola, specialpedagogiskt stöd, läromedel och statsbidrag samt två stödprocessområden, ledningsstöd och verksamhetsutveckling.

Arbetsuppgifter
Du har ett övergripande ansvar för att leda och utveckla regionen. Arbetet innebär i stor utsträckning att, i samverkan, driva förändringsprocesser, samt ansvara för kvalitet och utveckling. Du ansvarar för regionens verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Arbetet innebär även att aktivt samverka med arbetstagarorganisationerna inom myndigheten. Du kan få uppdrag att samordna myndighetsgemensamma arbeten som fastställs av generaldirektören och du samverkar med myndighetens övriga avdelningar. Du ansvarar även för kontakt med andra myndigheter och intresseorganisationer.

Till ditt stöd har du fyra enhetschefer, en regional enhet för ledningsstöd och verksamhetsutveckling samt tillgång till stabsavdelningens stödfunktioner.

Du ingår i myndighetens ledningsgrupp. I ditt uppdrag ingår att bidra till myndighetens hela verksamhet men också att belysa frågor som berör Södra regionen.

Eftersom myndigheten och regionen är geografiskt spridd ingår en del resor i arbetet.

Kvalifikationer
Du ska ha:
• en akademisk examen med pedagogisk, beteendevetenskaplig eller samhällsvetenskaplig inriktning, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig 
• minst fem års chefserfarenhet med självständigt verksamhets-, ekonomi-, personal-, och arbetsmiljöansvar
• erfarenhet av att delta i en ledningsgrupp

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som är relevanta för befattningen. För att lyckas väl i uppdraget behöver du ha vilja och förmåga att samverka konstruktivt. Du ska aktivt verka för en god samverkan med såväl medarbetare som arbetstagarorganisationer.

Du har en god samarbetsförmåga. Du relaterar på ett lyhört och smidigt sätt, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter. Vidare ska du ha en god kommunikativ förmåga, du säkerställer att ditt budskap når fram och att förväntningar är klara för alla berörda parter. 

Du ska även ha stor förmåga att koordinera en bred och mångfacetterad verksamhet och förståelse för att förändrings- och utvecklingsarbete tar och bör ges tid för alla berörda parter. Det vill säga ha förmåga att anpassa dig till förändrade omständigheter och leda utvecklingsarbete genom att skapa engagemang och delaktighet, som bidrar till att stärka samarbetet i regionen. 

Du uppnår resultat tillsammans med dina medarbetare. 

Det är meriterande om du har :
• erfarenhet av arbete inom det specialpedagogiska området
• erfarenhet av arbete inom det funktionshinderpolitiska området
• erfarenhet av att leda chefer 
• erfarenhet av att leda en ledningsgrupp
• erfarenhet av att ha arbetat inom en statlig myndighet
• erfarenhet av arbete i en processtyrd organisation
• erfarenhet av att kommunicera på svenskt teckenspråk

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1

Ansökan
Referensnummer: ALL 2 STO-2018/358
Sista ansökningsdag: 2018-03-26

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning i myndigheten med ett tidsbegränsat chefsförordnande.

Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

I denna rekrytering samarbetar vi med Poolia.Arbetsplats

Kontaktpersoner
Marie Engdahl
Rekryteringskonsult, Poolia 
072-188 02 13

Sonja Näsholm
HR-specialist 
010-473 51 14
sonja.nasholm@spsm.se


Fackliga företrädare
Katarina Miiros
Saco-S 
010-473 50 52

Helle Rönneke
OFR/S 
010-473 55 98 
helle.ronneke@spsm.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
31 lediga jobb just nu