Avdelningschef för stöd till barn, unga och vuxna

Håbo kommun
Ledning, Omsorg
Sista ansökningsdag:
29 augusti (6 dagar kvar)
Placeringsort:
Bålsta
Kontaktperson:
Josefin Johansson
Telefon: 070-862 09 90
Marina Sjölin
Telefon: 070-744 70 60
Publicerad:
7 augusti

Allt fler upptäcker Håbo kommun - en ung och spännande tillväxtkommun med Bålsta som centralort. Vi är 21 000 invånare och fortsätter att växa. Vårt centrala läge i en växande region ger oss närhet och bra kommunikationer till de större städerna. Från både Stockholm och Västerås tar du dig hit på 30 minuter. I Håbo kommun har vi även en intern närhet som ger medarbetare stor möjlighet till påverkan och beslut. Här har du möjlighet att vara delaktig i förändrings- och utvecklingsarbete. Vi är ca 1 600 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. För oss är det en självklarhet att ständigt arbeta för att vara en attraktiv arbetsgivare. Hållbar miljö, hälsa och välbefinnande samt teknisk utveckling är några viktiga ingredienser i det arbetet.

Som chef för avdelningen som ger stöd till barn, unga och vuxna ingår du i en Socialförvaltning som på delegerat ansvar verkställer beslut från Socialnämnden och Vård- och Omsorgsnämnden. Genom att vi arbetar tillsammans och tillitsbaserat skapar vi en god kommunikation och dialog som präglas av öppenhet och prestigelöshet med fokus på uppdraget. Vi söker dig som tillsammans med dina kollegor vill föra förvaltningen framåt i vårt gemensamma uppdrag.

Arbetsuppgifter 
I rollen kommer du att ansvara för en ny avdelning som träder i kraft den 1 januari 2020. Du kommer att ansvara för bland annat myndighetsutövning inom SoL och LSS för målgruppen barn, unga och vuxna, färdtjänst och riksfärdtjänst, arbetsmarknadsfrågor, flyktingsamordning och missbruksvård samt generellt förebyggande arbete inom individ och familj.

Som avdelningschef leder och samordnar du arbetet inom avdelningen genom fem enhetschefer. Du är även arbetsledande chef för förvaltningen av sociala bostäder. Du har ett övergripande och samordnande ansvar för avdelningens verksamhetsutveckling, ekonomiska resultat, planering samt prioritering. I arbetet ingår att representera Socialförvaltningen i såväl intern som extern samverkan. Du rapporterar till socialchefen och ingår i Socialförvaltningens ledningsgrupp. Vi har en horisontell och tillitsbaserad styrmodell som präglar det arbete vi utför.

Kvalifikationer
Din akademiska examen har du från området socialt arbete och du har tidigare erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation där du har erfarenhet av att leda andra chefer. För att lyckas med ditt uppdrag krävs det att du är resultatorienterad och initiativtagande med ett strategiskt och brett perspektiv på frågorna. Vidare har du goda kunskaper och erfarenheter av arbete inom verksamhetsområdet samt att du är väl förtrogen med det regelverk och lagstiftning som styr verksamhetens myndighetsutövning.

Som ledare är du tydlig och kommunikativ med förmåga att inspirera och skapa engagemang hos dina medarbetare. Som person är du trygg, prestigelös och med självinsikt och mod att agera efter din egen övertygelse. Du motiveras av att samverka och arbeta tillsammans med andra för att åstadkomma verksamhetsutveckling och ständiga förbättringar.

Du är bekväm med att framträda inför grupper och förutsätts kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan
Välkommen att visa intresse genom att registrera CV och ett motivationsbrev via signerarekrytering.se. Intervjuer sker löpande från och med augusti, så tveka inte att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 29 augusti. Eventuella frågor besvaras av Signeras konsulter Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90 eller Marina Sjölin, tel. 070-744 70 60.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
29 lediga jobb just nu