Avdelningschef för regional tillväxt

Region Blekinge
Ledning
Sista ansökningsdag:
15 augusti (30 dagar kvar)
Placeringsort:
Karlskrona
Kontaktperson:
Anna-Lena Cederström 
Telefon: 0455-73 71 00
Publicerad:
2 juli

Arbetsplatsbeskrivning
I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

På enheten regional utveckling arbetar ett trettiotal medarbetare. Vi brinner för Blekinge och arbetar för att skapa bästa hållbara utveckling för vår region och våra invånare. Vi är alla experter inom våra verksamhetsområden och vi är övertygade att vi genom samarbete med kollegor och externa partner kan lyfta Blekinge ytterligare till att vara en ännu bättre plats att besöka, leva och verka i.

Arbetsbeskrivning
Som chef för avdelningen regional tillväxt ska du leda och coacha avdelningens medarbetare i arbetet att göra Blekinge till en attraktivare plats att besöka, bo och verka i. Avdelningen består för tillfället av 16 medarbetare. De är strateger, projektledare och projektspecialister som arbetar självständigt inom definierade områden såsom infrastruktur, näringslivsutveckling, kompetensförsörjning, internationella samarbeten, kollektivtrafik, besöksnäring och regional samhällsplanering. Medarbetarna har expertkunskaper inom sina verksamhetsområden och din roll som chef är att coacha, vara bollplank, ledare och verksamhetsutvecklare. Vår ledningsfilosofi bygger på tillit och engagemang.

Du representerar Region Blekinge i lokala, regionala och nationella sammanhang inom regional utveckling. Det är därför en förutsättning att du brinner för Blekinges utveckling och att du är engagerad i samhällsfrågor. Det förväntas av dig att du kan utveckla din avdelnings interaktion med andra medarbetare inom Region Blekinge såväl som externa samarbetspartners i syfte att skapa en större förståelse och engagemang för Blekinges utveckling.

Du tillhör ledningsgruppen för enheten regional utveckling och har budget- och personalansvar för din avdelning. Du har en övergripande bild av de insatser som görs för Blekinges utveckling, i enlighet med den regionala utvecklingsstrategin, och är med att prioritera våra utvecklingsinsatser. Du rapporterar direkt till förvaltningschef regional utveckling, kultur och bildning.

Kvalifikationer
Kompetens och erfarenheter
  • Du är en god ledare och har dokumenterad erfarenhet av ledarskap. 
  • Du har relevant akademisk utbildning, eller erfarenheter som kan bedömas likvärdig.
  • Du kan axla ett företrädarskap av Blekinges regionala utveckling och som samverkanspart internt och externt i förhållande till samverkansorganisationer och aktörer.
  • Du har goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift.
  • Det är meriterade om du har arbetar inom offentlig förvaltning och har förståelse för politiskt styrda organisationer.

Egenskaper
Som avdelningschef på Regional tillväxt leder, motiverar och stöttar du medarbetarna för att nå gemensamma mål. Du är drivande, med mål och samverkan i fokus. Du verkar också för förändring och har mycket förbättringsidéer. Du är bra på att skapa tydlighet och fokus i uppdrag, både internt och externt. Som ledare intresserar du dig för medarbetares utveckling och du känner dig trygg i din roll. Du ser helheten, snarare än att fokusera på detaljer. Du kan sätta dig in i andras syn på saker och är bra på att samarbeta.

Fakta om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Provanställning kan komma att tillämpas. Tjänsten kan tillträdas så snart som möjligt.
Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2019-08-15
Referensnummer: A890498 

Upplysningar
Anna-Lena Cederström 
Regional utvecklingsdirektör 
Telefon: 0455-73 71 00

Christer Nilsson 
SACO 
Telefon: 0455 -73 71 24
Ansökan

Övrig information
Region Blekinge tillämpar tidsbegränsat chefskap med anställningstrygghet reglerad genom tillsvidareanställning som är skilt från chefskapet. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Läs mer om Region Blekinge.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
40 lediga jobb just nu