Avdelningschef individ- och familjeomsorgen

Skellefteå kommun
Ledning, Omsorg, Socialt
Sista ansökningsdag:
6 januari (21 dagar kvar)
Placeringsort:
Skellefteå
Kontaktperson:
Staffan Näslund
Telefon: 0910-73 50 00
Publicerad:
15 november

Det händer mycket i Skellefteå. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen.
 
Vi söker en avdelningschef till individ- och familjeomsorgen som vill, kan och vågar leda verksamheten in i framtiden. Vi behöver möta morgondagens behov och förutsättningar redan idag. Det ställer stora krav på bland annat kompetensutveckling, digitalisering och tillitsbaserad styrning.
 
Socialkontoret är kommunens största förvaltning. En av förvaltningens avdelningar är individ- och familjeomsorgen som arbetar med stöd till barn och unga och deras familjer. Inom avdelningen finns även flyktingmottagning och mottagning av ensamkommande barn, öppenvård, en administrativ stödenhet och Solkraft som är en av Sveriges största arbetsrehabiliterande verksamheter i kommunal regi.

Arbetsuppgifter
Som avdelningschef förväntas du ta en aktiv roll i hur individ- och familjeomsorgen arbetar med kompetensutveckling, digitalisering och tillitsbaserad styrning. Tillsammans med kollegor driver du utvecklingsarbeten och ser till att individ- och familjeomsorgen kan leverera tjänster med rätt kvalitet och till rätt kostnad, både nu och i framtiden. 

Du har ett nära samarbete med politiken och andra aktörer så som skola, polis och sjukvård. Du ingår även i olika nätverk och omvärldsbevakar i syfte att ge underlag till den strategiska inriktningen. 

Som avdelningschef är du direkt underställd förvaltningschef och ingår i socialförvaltningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som vill, kan och vågar leda verksamheten in i framtiden. Du är van att leda i förändring och har ett verksamhetsnära ledarskap samtidigt som du har förmåga att ha ett helhetsperspektiv och arbeta strategiskt. Du har lätt för att skapa och underhålla relationer och tar en aktiv roll i hur individ- och familjeomsorgen samarbetar med både interna och externa aktörer.

Du har tidigara arbetat som chef inom likande verksamhet och det är meriterande om du har varit chef över andra chefer. Du har lämplig högskoleutbildning utifrån uppdraget.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 6 jan 2019
Referensnummer: A816983/2018

Kontaktpersoner
Staffan Näslund
Förvaltningschef
0910-73 50 00

Fackliga företrädare
Anna-Maria Andersson
Vision
0910-73 50 00

Birgitta Patron
SSR
0910-73 50 00

Övrigt
Livet är inte alltid enkelt och människor kan behöva stöd och hjälp vid olika tillfällen. Vi inom socialtjänstens individ- och familjeomsorg är viktiga medaktörer i bygget av det goda samhället. Vi arbetar med stöd till barn och unga och deras familjer. Vi hjälper personer som hamnat i missbruk, har relationsproblem eller andra sociala svårigheter. Våra insatser och åtgärder är allt från flyktingmottagning och försörjningsstöd till familje- och drogrådgivning. Vi tror på det goda i människan och värnar om självbestämmanderätt och integritet.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
25 lediga jobb just nu