Arbetsmiljöstrateg med förhandlingsintresse

Sobona
Utvecklare/Strateg
Sista ansökningsdag:
31 mars (8 dagar kvar)
Placeringsort:
Stockholm
Kontaktperson:
Josefin Johansson
Telefon: 070-862 09 90
Marina Sjölin
Telefon: 070-744 70 60
Publicerad:
4 mars

Sobona - Kommunala företagens arbetsgivarorganisation har drygt 1 100 medlemmar med cirka 100 000 medarbetare som varje dag skapar samhällsnytta, utvecklar välfärden och får människors vardag att fungera. Sobona verkar för arbetsfred genom att teckna och vidmakthålla centrala och samhällsekonomiskt ansvarsfulla kollektivavtal. Sobona arbetar även med utvecklande insatser som stärker de kommunala företagens framtidskapacitet med inriktning på frågor som rör kompetensförsörjning, hållbar utveckling, hållbart arbetsliv och digitalisering. Genom Sobonas professionella arbetsgivarservice och utvecklande insatser stärker vi medlemsföretagen så att de kan koncentrera sig på det de är bäst på.  Nu förstärker vi vårt team med en helt nyinrättad tjänst som arbetsmiljöstrateg.

Ditt uppdrag
Vill du vara med och bygga upp en ny roll där du får möjlighet att göra ett bra erbjudande ännu bättre? 

På Sobonas kansli inrättas en ny tjänst som omfattar ett övergripande ansvar för arbetsmiljöområdet. Syftet är att höja Sobonas ställning och kompetens inom arbetsmiljöområdet. I tjänsten ingår i huvudsak att:

  • Vara drivande i utvecklingsinsatser inom arbetsmiljöområdet. Som exempel kommer du att arbeta med verksamhetens nya inriktningsmål ’Hållbart arbetsliv’.
  • Samordna partsgemensamma aktiviteter och arbeta förebyggande för att underlätta arbetsmiljöarbetet hos våra medlemmar.
  • Ge stöd och service till medlemmarna och genomföra utbildningsinsatser.
  • Arbeta med intressebevakning och påverkansarbete inom arbetsmiljöområdet genom exempelvis deltagande i nätverk och andra forum där arbetsmiljöfrågor är centrala.
  • Delta i förhandlingar samt fungera som internt bollplank i förhandlingsteamet gällande arbetsmiljöfrågor.
  • Vara drivande i framtagandet av Sobonas arbetsmiljöstrategi.

Vem är du?
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och erfarenhet av arbetsmiljöfrågor på strategisk nivå, gärna i en större organisation. Har du dessutom erfarenhet från arbete i en arbetsgivarorganisation eller ett fackförbund är det meriterande. En förutsättning är att du har goda kunskaper inom arbetsmiljöområdet, men eftersom du verkar på en övergripande nivå är djupa detaljkunskaper inte avgörande för att nå framgång i rollen. Det viktiga är att du lockas av en roll där kontakten med medlemmar står i fokus. Har du erfarenhet av förhandlingsarbete är det en fördel, men inte ett krav.

Du känner dig bekväm i utbildarrollen och är trivs i en roll med många kontaktytor. Egenskaper som vi värderar högt är att du är pedagogisk och samarbetsinriktad, ser lösningar och gör grundade analyser. Du stimuleras av att arbeta självständigt i en roll där ingen dag är den andra lik.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en unik chans att vara med när en ny arbetsgivarorganisation på den svenska arbetsmarknaden formas. Eftersom du kommer till en nyinrättad organisation och tjänst finns det goda möjligheter att påverka och utveckla nya arbetsformer. Förutom goda anställningsförmåner erbjuder vi ett arbete som präglas av frihet under ansvar i ett kollegialt samarbetsklimat. Vi sitter i nyrenoverade lokaler nära Slussen i centrala Stockholm.

Ansökan
Välkommen att visa intresse genom att registrera CV och ett motivationsbrev via signerarekrytering.se. Intervjuer sker löpande och vi ser fram emot din ansökan senast den 31/3. Tjänsten kan komma att tillsättas tidigare så tveka inte att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Eventuella frågor besvaras av Signeras konsulter Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90 eller Marina Sjölin, tel. 070-744 70 60.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
30 lediga jobb just nu