Ansvarig public affairs Avfall Sverige

Information

Arbetsgivare: Avfall Sverige
Ort: Stockholm/Malmö
Kategori: Ledning, Miljö, Stadsbyggnad

Sista ansökningsdag:

1 mar
Sök jobbet

Om rollen
Påverkansarbete är en av Avfall Sveriges viktigaste uppgifter. Avfall Sverige söker nu en ny ansvarig för Public Affairs. Rollen innebär att bevaka och driva aktuella frågor inom politik och samhällsutveckling som berör Avfall Sverige. Vi söker dig som är samhälls- och miljöpolitiskt intresserad till ett av branschens mest intressanta jobb och en arbetsplats där den cirkulära ekonomin står i centrum. I rollen kommer du att rapportera till Avfall Sveriges VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att initiera, utveckla och driva frågor av centralt intresse för Avfall Sverige gentemot regering, riksdag, EU och myndigheter. Arbetet sker ofta i nära samarbete med nyckelpersoner inom och utanför organisationen. Det dagliga arbetet innebär många kontakter och möten, men även att skriva inlagor utifrån aktuella rapporter inom branschen samt att representera Avfall Sverige i olika sammanhang och att hålla presentationer, ibland för en större publik.

Tjänstens placering är antingen på Avfall Sveriges lokala kontor i centrala Stockholm eller på huvudkontoret, centralt i Malmö. Resor förekommer och troligen i större omfattning om man väljer placering i Malmö då man i rollen har mycket kontakt med riksdag och regering i Stockholm.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom exempelvis statsvetenskap, ekonomi, samhällsvetenskap, juridik eller annat relevant område och grundläggande kunskap inom det miljöpolitiska området. Du har erfarenhet av att arbeta med regering och riksdag eller har en bakgrund inom Public Affairs i en opinionsbildande organisation. Du förstår hur den politiska beslutsprocessen fungerar och har mycket god kännedom om hur man navigerar inom svensk inrikespolitik och EU. Du trivs med att bygga och upprätthålla nätverk och goda relationer med politiker, andra beslutsfattare och opinionsbildare av central betydelse för våra sakområden. Generell kunskap vad gäller miljö och hållbarhet likväl som sakkunskap inom avfallsområdet är starkt meriterande. Utöver flytande svenska är engelska ett krav för rollen då kontakt med Bryssel förekommer.

Som person är du utåtriktad, diplomatisk och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang där du skapar kontakt och underhåller relationer på alla nivåer och är även duktig på att påverka och övertyga andra i både tal och skrift. Du är självgående där du tar ansvar för dina uppgifter, planerar ditt arbete på ett strukturerat och effektivt sätt och driver dina processer framåt. Du är strategisk och har god analytisk förmåga. Du trivs med ett föränderligt arbete som kan kräva snabba fokusväxlingar.

Avfall Sverige välkomnar olikheter i personalgruppen och eftersträvar mångfald i alla avseenden.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Avfall Sverige med HRM Affärsutveckling. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Julia von Weber via mejl julia.vonweber@hrmab.se eller telefon 070-364 54 04 alternativt ansvarig researcher Emma Torstensson via mejl emma.torstensson@hrmab.se eller telefon 070-522 88 72.

Sista ansökningsdag är den 1 mars men tveka inte att ansöka redan idag då intervjuer kommer att hållas löpande.

Välkommen med din ansökan!

Om Avfall Sverige
Avfall Sverige är kommunernas branschorganisation inom avfallshantering. Det är Avfall Sveriges medlemmar som ser till att avfall tas om hand och återvinns i landets alla kommuner. Vi gör det på samhällets uppdrag: miljösäkert, hållbart och långsiktigt. Vår vision är ”Det finns inget avfall”. Vi verkar för att förebygga att avfall uppstår, att mer återanvänds och att det avfall som uppstår återvinns och tas om hand på bästa sätt. Kommunen och deras bolag är ambassadör, katalysator och garant för denna omställning.

Avfall Sveriges huvudkontor ligger centralt i Malmö och ett lokalkontor finns centralt i Stockholm. På Avfall Sverige arbetar i dag 19 personer.

Läs mer om Avfall Sverige på www.avfallsverige.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Publicerad: 6 februari 2020 kl 14:20
Uppdaterad: 7 februari 2020 kl 10:25

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Björn Övermark

Fastighetschef Ersta diakoni

Hannu Högberg

Chef Enköpings kommunledningsförvaltning

Magnus Janzon

Chef Hjärtcentrum Region Östergötland

22 lediga jobb just nu