Anläggningsingenjör Haninge kommun

Information

Arbetsgivare: Haninge kommun
Ort: Handen
Kategori: Sakkunskap, Stadsbyggnad

Sista ansökningsdag:

27 okt
Sök jobbet

Kommunstyrelseförvaltningen, Samhällsutveckling, Mark och exploatering
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.

Välkommen att utvecklas med oss!
Hos oss pågår ambitiösa utvecklings- och exploateringsprojekt. Förutom nya stadsdelen Vega med över 4000 nya bostäder och ny pendeltågsstation pågår även andra stora projekt som till exempel nya verksamhetsområdet Albyberg, ett flertal bostadsprojekt kring våra 7 pendeltågsstationer samt omvandling av flera fritidshusområden. Centrala kärnan i i Haninge får ny bussterminal, bostäder, verksamheter mm. Utifrån vår utveckling till regional stadskärna växer vi och utvecklas och behöver bli fler. På Mark- och exploateringsenheten arbetar idag elva personer, en mark- och exploateringschef, fyra exploateringsingenjörer, fyra anläggningsingenjörer, en markförvaltare samt en exploateringshandläggare. Välkommen till en spännande tjänst där du får vara med och ta Haninge in i framtiden! Läs gärna mer på https://www.haninge.se/

Ditt uppdrag
Tillsammans med dina kollegor leder du stora som små infrastruktur- och exploateringsprojekt fram till färdig anläggning. Som anläggningsingenjör i Haninge kommun ansvarar du för bland annat projektering, upphandling av entreprenader och entreprenaders genomförande, inklusive ekonomiuppföljning i flera parallella projekt. Dessutom kommer du att delta i detaljplanearbeten. Anläggningsingenjören har en viktig uppgift i att prioritera, leda, möjliggöra och följa upp kommunens arbete med gatu- och VA-anläggningar från planering till slutbesiktning. Arbetet går ut på att upphandla projektörer och entreprenörer och bygga ut anläggningsprojekt tillsammans med avdelningens trafikplanerare och exploateringsingenjörer, liksom med planarkitekter och VA-ingenjörer inom stadsbyggnadsförvaltningen.

Dina arbetsuppgifter inkluderar bl a:
  • Projektledning i utrednings-, planerings- och genomförandeskede för anläggningsprojekt
  • Upphandling av konsulter och entreprenörer enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling)
  • Leda och ansvara för konsulter
  • Leda och ansvara för utbyggnationen av allmän plats
  • Samverkan med externa och interna aktörer, myndigheter och organisationer
Det här söker vi hos dig:
  • akademisk utbildning inom väg och vatten, samhällsbyggnad eller utbildning/erfarenhet som bedöms vara motsvarande detta
  • erfarenhet av projektering, upphandling och utbyggnad av olika anläggningsprojekt inom samhällsbyggnadssektorn.
  • kunskap om gatu- och VA-anläggningar från planering till slutbesiktning
  • god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift

Då tjänsten har många kontaktytor är det viktigt att du är en person med god samarbetsförmåga. Viktiga egenskaper för tjänsten är också att du kan arbeta självständigt, är strukturerad, driven och kreativ. För att lyckas i tjänsten behöver du även ha förmåga till helhetstänkande, systemförståelse, samt en god lednings- och strategisk förmåga.

Det här kan vi erbjuda dig
Vi erbjuder ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Hos oss blir du en del av en välfungerande kompetent arbetsgrupp med en stor öppenhet för varandra. För varje medarbetare tas en kompetensbild fram för att man ska få bra stöttning och se vilken utveckling man behöver för att bredda sina kunskaper. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 2
Sysselsättningsgrad: 100%

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2019-10-27
Referensnummer: 2019/537

Vi arbetar med löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan!

Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar Haninge kommun med SOURCE. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Hanna Looström på 070-937 40 16 eller via mail på hanna.loostrom@source-executive.se.

Facklig företrädare
Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00

Övrigt
I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Sista ansökningsdag:

27 okt

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Johan Dietrichson

Skolchef Surahammars kommun

David Norrfjärd

Kultur- och fritidschef Vaggeryds kommun

Stefan Nilsson

Vd Karlshamnsfastigheter

24 lediga jobb just nu