Administrativ chef 3 dagar kvar

Region Stockholm
Administration, Ledning
Sista ansökningsdag:
19 februari (3 dagar kvar)
Placeringsort:
Stockholm
Kontaktperson:
Hanna Wiik 
Telefon: 08-123 144 99
Publicerad:
5 februari

Tillväxt- och regionplaneförvaltningen verkar för att uppnå en gemensam syn på hur man bäst förvaltar och utvecklar Stockholmsregionens unika tillgångar och styrkor. Förvaltningen arbetar med regionplaneringen och regionala tillväxt- och utvecklingsfrågor i Stockholms län, på uppdrag av tillväxt- och regionplanenämnden. Vi är en del av Region Stockholm.

Region Stockholm ansvarar för den regionala utvecklingsplaneringen och länets arbete för hållbar regional tillväxt och attraktionskraft. Den regionala utvecklingsplanen för Stockholmsregionen, RUFS 2050, anger inriktningen för hanteringen av länets långsiktiga utmaningar och den övergripande markanvändningen för bättre kommunikationer, hållbara stadsmiljöer och näringslivsutveckling.  
 
Vilka är vi?  
Region Stockholms Tillväxt- och regionplaneförvaltning verkar på uppdrag av Tillväxt- och regionplanenämnden. Förvaltningen har i dagsläget ca 50 medarbetare, men kommer under året att förstärka kapaciteten till drygt 70 medarbetare. Organisationen består av tre avdelningar; Tillväxtavdelningen, Regionplaneavdelningen samt Verksamhetsstöd.  
 
Vi söker nu en administrativ chef till förvaltningen, tillika avdelningschef för verksamhetsstöd. Avdelningen har tre enheter; Analys, Ekonomi och administration samt Kommunikation.  
 
Vad ska du göra?  
Som administrativ chef och en av tre avdelningschefer är du direkt underställd förvaltningschefen och ansvarar för förvaltningens verksamhetsstyrning och uppföljning liksom den övergripande ekonomiska, administrativa, analys- och kommunikationsverksamhet. Du blir även enhetschef för enheten för ekonomi och administration med personalansvar för enhetens 9 medarbetare samt personalansvar för analyschefen och kommunikationschefen, som ansvarar för de båda andra enheterna på avdelningen.  
 
Du deltar i förvaltningens ledningsgrupp och har resultat- och budgetansvar. Du leder, fördelar, prioriterar och följer upp det övergripande arbetet avseende ekonomi, budget, verksamhetsplanering och -uppföljning, administration, analys och kommunikation med utgångspunkt i Region Stockholms reglemente och budget samt nämndens verksamhetsplan. Du ansvarar för nämndens och förvaltningens ärendehantering och nämndrutiner.  
 
En viktig uppgift är att hantera effektiva ekonomiska och administrativa rutiner, ta omhand beställningar från övriga delar av förvaltningen och Region Stockholm samt säkerställa leveranser i god tid med hög kvalitet. En annan viktig uppgift är att ansvara för den nybildade analysenheten som ska stödja både förvaltningen, andra delar av Region Stockholm samt övriga lokala och regionala aktörer. Här samlas förvaltningens GIS-arbete och -utveckling, liksom ansvar för statistik och analys. Arbetet bygger i hög grad på samverkan med de andra avdelningarna på förvaltningen, med andra verksamheter inom Region Stockholm liksom andra aktörer som arbetar med regional tillväxt och utvecklingsplanering.  
 
Vem är du?  
Du har mycket god kunskap och flerårig erfarenhet av övergripande verksamhetsstyrning och administrativt arbete inom politiskt styrd verksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av dessa områden från Region Stockholm (tidigare Stockholms läns landsting). Du är väl insatt i Region Stockholms rutiner avseende ärende- och nämndhantering, styrning och uppföljning av mål, uppdrag, ekonomi samt administrativ verksamhet. Du har även erfarenhet av att leda och fördela arbete, ofta med korta tidsramar, till exempel som projektledare, arbetsledare eller chef. Därtill är du van vid att arbeta tillsammans med flera andra kollegor i olika delar av organisationen och i regionen samt att hålla en löpande god dialog med dessa.  
 
För att trivas i rollen som administrativ chef behöver du vara ansvarstagande, strukturerad, noggrann och resultatorienterad. Du är utvecklingsorienterad och bra på att finna sätt för att driva en fråga framåt eller lösa komplexa problem i samarbete med andra. Du har förmågan att se helheten och behålla fokus på den övergripande strategiska inriktningen, samtidigt som de många dagliga frågorna behöver hanteras. Därtill behöver du vara en engagerad ledare som drivs av att bidra till att utveckla sina medarbetare i verksamheten. Du är även prestigelös, kommunikativ och har förmåga att skapa goda relationer både på arbetsplatsen och med kollegor i andra verksamheter.  

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid

Kontakt
Hanna Wiik 
Förvaltningschef
08-123 144 99

Fackliga representanter
Evert Kroes, SACO
08-123 144 41

Tommy Mäntynen, Vision
08-123 190 73

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2019-02-19
Referensnummer: 160546

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
26 lediga jobb just nu