Administrativ chef

SGI - Statens Geotekniska Institut
Administration, Ledning
Sista ansökningsdag:
29 april (8 dagar kvar)
Placeringsort:
Linköping
Kontaktperson:
Eva Andersson
Telefon: 0706-15 32 30
Publicerad:
26 mars

Statens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet som arbetar för ett säkert, effektivt och hållbart byggande och ett hållbart användande av mark och naturresurser. I våra uppgifter ingår att förebygga jordskred, ras och stranderosion. SGI har också ett nationellt ansvar för forskning, teknikutveckling och kunskapsutveckling rörande förorenade områden. SGI tillhör Miljö- och energidepartementet och har totalt cirka 90 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Linköping och vi har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.swedgeo.se

Vi söker dig som vill leda och samordna myndighetens administrativa verksamhet. I egenskap av chef med personal- och budgetansvar ansvarar du för myndighetens ekonomistyrning och utveckling av övrigt verksamhetsstöd. Du erbjuds intressanta och varierande chefsarbetsuppgifter när du leder enheterna Ekonomi, HR, IT och Kommunikation. Till stöd i arbetet finns enhetsansvariga inom respektive område. Avdelningen verksamhetsstöd har för närvarande 16 medarbetare.

En viktig del i din roll som chef är att ingå i SGI:s ledningsgrupp och därmed delta i styrning och utvecklingen av hela SGI:s verksamhet. Du rapporterar direkt till GD.

Kvalifikationer
Tjänsten kräver universitets- eller högskoleutbildning gärna inom ekonomi och/eller förvaltningskunskap eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms vara lämplig för tjänsten. Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter med samma bredd samt har goda vitsord som chef och ledare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat inom offentlig verksamhet.

Dina ledaregenskaper karaktäriseras genom ett strukturerat och tydligt arbetssätt där du motiverar dina medarbetare och skapar engagemang och delaktighet. Du driver processer framåt och har förmåga att prioritera bland uppgifter. Du har lätt för att samarbeta med andra och har förmågan att växla mellan självständiga komplexa uppgifter och rutinmässiga uppgifter. Lyhördhet och empati präglar ditt sätt att bemöta andra. Vi förutsätter att du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Övriga upplysningar
Tjänsten är placerad i Linköping och är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Mer information
Frågor besvaras av Eva Andersson, Rekryteringskonsult, Sententia Rekrytering, tfn 0706-15 32 30.

Intresseanmälan
Välkommen att registrera din intresseanmälan via www.sententiarekrytering.se senast den 29 april 2018.

För att kunna arbeta på SGI är det viktigt att du delar statens gemensamma värdegrund. Läs mer på www.swedgeo.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
35 lediga jobb just nu