Ny på jobbet

Har du bytt jobb? Eller vill du tipsa om en intressant rekrytering? Mejla till karriar@dagenssamhalle.se eller fyll i formuläret.
Max van Eijk

Koncernchef Stamina/Avonova

Max van Eijk blir den 1 mars ny koncernchef för Stamina/Avonova, som levererar företagshälsa till över 15 000 företag i Sverige och Norge. Närmast kommer han från rollen som COO vid GHP Specialty Care och har tidigare arbetat som affärsområdeschef inom Capio och som konsult i sjukvårdsfrågor hos McKinsey & Company.  
Maria Fredriksson

Kommundirektör Söderköping

Maria Fredriksson är ny kommundirektör i Söderköping. Närmast kommer hon från posten som ekonomichef i samma kommun och var dessförinnan ekonomichef i Nyköpings kommun.
Eva Klang Vänerklint

Vård- och omsorgschef Mölndals stad

Eva Klang Vänerklint, i dag socialchef i Hörby kommun, blir chef för vård och omsorg i Mölndals stad. Sin nya tjänst tillträder hon den 14 april.     
Johan Fröberg

Projektutvecklingschef samhällsfastigheter Skandia Fastigheter

Johan Fröberg ska som ny projektutvecklingschef förstärka Skandia Fastigheters verksamhet inom samhällsfastigheter. Han har flera års erfarenhet från rollen som projektutvecklingschef för bostäder inom samma bolag, och har tidigare haft liknande uppdrag på Järntorget Bostad och JM. 
Stefan Branth

Klinikchef Kilafors Herrgård Rehabilitering

Stefan Branth, läkare, stressforskare och ofta anlitad tv-expert, kommer att leda verksamheten vid Kilafors Herrgård Rehabilitering som satsar på helhets- och långtidsbehandling av stressrelaterad ohälsa.
Cecilia Wikström

Senior rådgivare Prime

Cecilia Wikström (L), tidigare EU-parlamentariker och riksdagsledamot, blir senior rådgivare på kommunikationsbyrån Prime.
Anders Sylvan

Tf regiondirektör Region Västernorrland

Anders Sylvan går in som tillförordnad regiondirektör i Region Västernorrland från och med den 1 mars. Han har en bakgrund som kirurg och har bland annat arbetat som sjukvårdschef i Region Gotland. 2013–2018 var Anders Sylvan landstingsdirektör i Region Västerbotten.
Johan von Knorring

Regiondirektör Region Uppsala

Johan von Knorring, närmast länsråd vid Länsstyrelsen Uppsala län, blir ny regiondirektör i Region Uppsala med start den 16 mars. Tidigare har han varit försvarsdirektör vid länsstyrelsen och har sin bakgrund i Försvarsmakten, där han bland annat varit chef för Luftstridsskolan och Uppsala garnison.
Åsa Nygren

Ekonomichef Karlshamns kommun

Åsa Nygren blir ny ekonomichef i Karlshamns kommun från och med den 23 mars. Sedan 2011 har hon arbetat som ekonomichef för hälso- och sjukvården i Region Blekinge.  
Pia Vinborg

Ekonomidirektör Region Värmland

Pia Vinborg blir ny ekonomidirektör i Region Värmland. Hon kommer från det privata näringslivet, närmare bestämt från Thermofisher Scientific i Uppsala.
Thobias Leidenfors

Avdelningschef Signalisten, Solna stad

Thobias Leidenfors tillträder den 23 mars som chef för Solnas allmännyttiga bostadsrätts stiftelse Signalistens nya avdelning Marknad, lokaler och parkering. Närmast kommer han från Stockholmshem och har tidigare även arbetat på Brostaden (numera Castellum) och Balder.
Frida Lawenius

Vice vd SwedenBIO

Frida Lawenius är ny vice vd på branschorganisationen för life science-företag, SwedenBIO. Hon kommer från rollen som ansvarig för strategisk utveckling och policy på Naturvetarna. 
Christina Heilborn

Förbundssekreterare FUB

Christina Heilborn, i dag programchef och chefsjurist på Unicef Sverige, blir i april ny förbundssekreterare i riksförbundet FUB (Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning). Hon har tidigare arbetat bland annat på UD och Rädda Barnen, varit ledamot i regeringens barnrättsdelegation, expert i statliga utredningar och föreläst om mänskliga rättigheter.  
Erik Hedlund

Kommunchef Nordanstig

Erik Hedlund, i dag trafikchef på kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland, blir Nordanstigs nya kommunchef från och med den 23 mars. Tidigare har han bland annat arbetat inom räddningsväsendet i regionen.  
Erik Hjelmstedt

Vd Kry Sverige

Erik Hjelmstedt är ny vd för Kry Sverige. De senaste två åren har han suttit i nätläkarbolagets ledningsgrupp, och har tidigare haft ledande positioner inom Schibsted Media Group.
Linda Syrén

Marknads- och medlemschef Almega

Linda Syrén tillträder den 16 mars som chef för den nya enheten Marknad och medlem på Almega. Hon kommer senast från en tjänst som försäljnings- och marknadschef på Företagarna och har tidigare arbetat bland annat på LRF och Akademikerförbundet SRR.
Gull-Britt Eide

Kommundirektör Lerum

Gull-Britt Eide, närmast kommundirektör i Öckerö, får med start den 20 april motsvarande post i Lerums kommun. Hon har tidigare arbetat i näringslivet som vd och managementkonsult samt som stabschef, förvaltningschef och kommunchef i offentliga verksamheter.
Maria Wester

It-chef Svevia

Maria Wester börjar i mitten av mars som ny it-chef i Sveviakoncernen. Närmast kommer hon från PwC och har tidigare arbetat som it-strateg och CIO bland annat på Stockholmsmässan AB och inom utbildningsförvaltningen i Stockholms stad.   

Sidor