Ny på jobbet

Har du bytt jobb? Eller vill du tipsa om en intressant rekrytering? Mejla till karriar@dagenssamhalle.se eller fyll i formuläret.
Jonas Björck

Generaldirektör Forte

Jonas Björck , departementsråd och chef för den forskningspolitiska enheten vid Utbildningsdepartementet, har utsetts till ny generaldirektör och chef för Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte). Han tillträder den 20 april.    
Anders Johansson

Biträdande kommundirektör Kungsbacka

Anders Johansson, i dag ekonomidirektör på stadsledningskontoret i Göteborgs stad, blir ny biträdande kommundirektör i Kungsbacka från och med den 14 april.  
Sandra Wahldén

Enhetschef Skåne Stadsmission

Sandra Wahldén tillträder i slutet av mars som ny enhetschef på Skåne Stadsmission i Kristianstad. Senast kommer hon från en tjänst som enhetschef för funktionsstöd i samma kommun.
Marie Stensson

Förvaltningschef teknisk service Lidköpings kommun

Marie Stensson blir senare i vår förvaltningschef med ansvar för teknisk service i Lidköpings kommun. Närmast kommer hon från en tjänst som kvalitetschef på Paroc i Hällekis.  
Carina Johansson

T f sektionschef Orust kommun

Carina Johansson, tidigare samhällsbyggnadschef i Uddevalla, går in som tillförordnad sektionschef för samhällsutveckling i Orust kommun från slutet av mars.  
Anna-Karin Klomp

Vårdpolitiskt ansvarig Astma- och allergiförbundet

Anna-Karin Klomp blir ny ansvarig för Astma- och allergiförbundets vårdpolitiska arbete. Hon har tidigare varit regionråd med ansvar för hälso- och sjukvården i Regin Uppsala, är utbildad apotekare och har över 15 års erfarenhet av vårdpolitiskt arbete. Närmast kommer hon från kommunikationsbyrån Bridgemaker PR.  
Helena Färnsten

Kommunikationschef Astma- och allergiförbundet

Helena Färnsten blir ny kommunikations- och marknadschef på Astma- och allergiförbundet. Hon kommer närmast från Sveriges Radio där hon varit chef för företagskommunikationsavdelningen och har tidigare arbetat med opinionsbildning på SKR samt varit presschef på Arbetsförmedlingen.
Jimmy Bergman

Vd HSB Södertörn

Jimmy Bergman, förvaltningschef och vice vd i HSB Södertörn, har utsetts till vd för organisationen, en tjänst han tillträder i samband med årsstämman den 7 maj.     
Maria Widenstedt

Affärsområdeschef Svenska Hus

Maria Widenstedt har anställts av Svenska Hus som ny affärsområdeschef bostad i region Skåne. Hon kommer senast från Victoria Park och har tidigare arbetat i fastighetsbolagen Staffanstorpshus, Heimstaden, ISS och Akelius. Sin nya tjänst tillträder hon den 4 mars.
Hans Grimsell

Grundskolechef Norrköpings kommun

Hans Grimsell lämnar barn- och utbildningsförvaltningen i Åtvidaberg för att bli verksamhetschef för grundskolorna i Norrköping, en tjänst han tillträder den 18 maj.
Roger O Nilsson

Hälso- och sjukvårdsdirektör Region Kronoberg

Roger O Nilsson, i dag biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Gävleborg, blir den 8 juni Region Kronobergs nya hälso- och sjukvårdsdirektör. Han är i grunden sjuksköterska och har tidigare bland annat arbetat som divisionschef för områdena medicin, primärvård, psykiatri och diagnostik inom Landstinget Gävleborg/Region Gävleborg.
Marit Persson

Utbildningschef Alvesta kommun

Marit Persson blir ny utbildningschef i Alvesta kommun. I dag är hon chef för avdelningen för likvärdighet och analys på utbildningsförvaltningen i Växjö kommun.  
Johan Martinsson

Sälj- och marknadschef Höganäs Energi

Johan Martinsson är sedan december sälj- och marknadschef för kommunalägda Höganäs Energi som tillhandahåller elnät, elhandel, fiber och fjärrvärme till Kullabygden.    
Magnus Rudehäll

Ledamot Näringslivets digitala strukturomvandling

Magnus Rudehäll, strateg inom digitalisering och innovationsledning hos Region Västerbotten, blir nyckelperson i regeringens nystartade samverkansprogram för Näringslivets digitala strukturomvandling. Förordnandet gäller till och med den 31 augusti 2022. Samverkansgruppen består av 20 experter och företrädare från näringsliv, akademi, myndigheter, intresseorganisationer och civila samhället.   
Adam Persson

Kultur- och fritidschef Norrtälje kommun

Adam Persson, sedan i somras tillförordnad förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen i Norrtälje kommun, blir nu ordinarie på posten. Tidigare har han arbetat som officer i Försvarsmakten, som chef inom detaljhandeln och sedan 2008 som idrotts- och fritidschef i Norrtälje.  
Maria Engmalm Wallsten

Ekonomichef Aneby kommun

Maria Engmalm Wallsten blir ny ekonomichef i Aneby kommun med start den 24 februari. Senast har hon arbetat som ekonomichef inom barn- och utbildningsförvaltningen i Nässjö kommun, och tidigare i olika roller inom Region Jönköping.   
Camilla Hedlund

Utbildningschef Norsjö kommun

Camilla Hedlund tillträder den 1 maj som ny verksamhetschef för utbildning i Norsjö. Närmast kommer hon från posten som rektor för Bolidenskolan i samma kommun.  
Jessika Karlsson

Utvecklingschef Alvesta kommun

Jessika Karlsson blir ny utvecklingschef i Alvesta kommun med start i april. Hon kommer närmast från utbildningsförvaltningen i Växjö kommun.  

Sidor