Debattsvepet 27 jan

Många skriver om antisemitismen idag på Förintelsens minnesdag, däribland Ulf Kristersson (M). Vårdkrisen och vårdval har diskuterats under den gångna helgen och Statens medicinsk-etiska råd vill förbjuda föräldrar att gentesta sina barn. Dessutom: snus, brottsbekämpning och dansk migrationspolitik. 

Så här hjälper ni föräldrar till barn med NPF!

26/1 Det finns mycket som samhället skulle kunna göra för att förhindra att vi som är föräldrar till barn med npf-diagnoser kraschar, men vi ser inte så många förslag. Här är vår lista på åtgärder, skriver fyra mammor som hellre vill förvärvsarbeta än gå på ändlösa möten för att få vardagen att fungera.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

”Nya Karolinska inte dyrare att bygga än Huddinge sjukhus”

25/1. Under lång tid har jag våndats över överdrifter och felaktigheter om Nya Karolinska. Nu senast kallade socialminister Lena Hallengren (S) det för världens dyraste sjukhus. Men söker man sanningen kan man till exempel se att kostnaden är jämförbar med kostnaden för att bygga Huddinge sjukhus, skriver förra landstingsrådet Stig Nyman (KD).
Läs hela artikeln på Dagens Nyheter (öppnas i ny flik)

Håll koll på

Hela dagen

Förintelsens minnesdag högtidlighålls på flera håll. Kultur- och demokratiminister Amanda Lind besöker Göteborg, Utbildningsminister Anna Ekström besöker Malmö och i Stockholm arrangerar Forum för levande historia minnesceremoni och inrikesminister Mikael Damberg besöker Judiska fösamlingen.

10.30

Vinnova och Rådet för hållbara städer arrangerar seminarium om hållbar utveckling. Arkdes, Exercisplan 4, Stockholm.

Under dagen

Civilminister Lena Micko (S) har samtal om det ekonomiska läget med regionerna Blekinge, Dalarna, Gävleborg, Jämtland Härjedalen, Kalmar, Skåne samt Västernorrland.

Övrigt i flödet