Debattsvepet 3 dec

Socialstyrelsens uppdrag att ta fram en nationell anhörigstrategi kommer att breddas, skriver socialminister Lena Hallengren (S) och riksdagsledamoten Lina Nordquist (L). Flera debattörer lyfter dagens Pisa-undersökning. Och så föreslås Malmö bli en bilfri stad.

Vi har lyssnat på de anhörigas kritik

Socialstyrelsens uppdrag att ta fram en nationell anhörigstrategi kommer att breddas så att den inte bara omfattar anhöriga till äldre utan även anhöriga med närstående som är långvarigt sjuka eller har en funktionsnedsättning skriver socialminister Lena Hallengren (S) och riksdagsledamoten Lina Nordquist (L).
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

”Pappersbranschen vägrar införa en bättre tidningsinsamling”

40 000 ton tidningar hamnar i dag i soppåsen och förbränns i stället för att återvinnas. När bostadsnära insamling, enligt nya regler, ska införas 2021–2025 är potentialen för ökad återvinning stor. Trots det vill pappersbranschen tvinga svenskarna att fortsätta att transportera sina gamla tidningar till återvinningsstationer, skriver Tony Clark, vd på Avfall Sverige.
Läs hela artikeln på Dagens Nyheter (öppnas i ny flik)

Håll koll på

I dag

Klimataktivisten Greta Thunberg väntas anlända till Lissabon efter att ha seglat över Atlanten till klimatmötet.

I dag

Skolverket publicerar statistik om kommunernas aktivitetsansvar för första halvåret 2019. Samt om etablering efter avslutad kommunal vuxenutbildning, inklusive SFI.

08.00

Riksrevisionen publicerar granskning om kvaliteten i nationalräkenskaperna som bland annat ligger till grund för finanspolitiken.

09.00

OECD släpper resultaten från den senaste Pisaundersökningen.

09.00

Stockholm: E-hälsomyndigheten arrangerar e-hälsodagen. Socialminister Lena Hallengren inviger.

09.30

Statistiska Centralbyrån (SCB) publicerar partisympatiundersökningen Val i dag, november.