Debattsvepet 7 nov

Allt går inte bra, men den offentliga sektorns pensionsskulden minskar åtminstone, flaggar SKL idag. Brottsligheten diskuteras på många debattsidor. Och så kritiserar Ebba Busch Thor regeringen för att sex radikala islamister går fria. Även Bert Karlsson är arg denna torsdag. 

Vi måste krossa normerna som skapar machovåldet

Våld är fortfarande det språk som vissa män talar flytande. Vissa män hanterar rädsla genom att slå, våldet blir ett skydd, ett tjockt skal som döljer känslor när vissa män inte har tillräckligt med mod eller rätt redskap för att handskas med känslorna. Just dessa män utvecklar en strategi som går ut på att skada det som hotar en och förgöra hotet framför sig, skriver Karwan Faraj.
Läs hela artikeln på Göteborgs-Posten (öppnas i ny flik)

Håll koll på

8.30

Naturskyddsföreningen presenterar rapport om framtidens hållbara energisystem.

9.00

Swedbank presenterar Economic Outlook med fokus på kommande års utveckling i den globala och svenska ekonomin.

10.00

Skogsstyrelsen presenterar hur omfattande årets angrepp är av skadeinsekten granbarkborre i södra och mellersta landet.

12.00

Interpellationsdebatter med socialminister Lena Hallengren (S), statsrådet Ardalan Shekarabi (S), arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) och statsrådet Anders Ygeman (S) i riksdagen.

13.00

Upphandlingsmyndigheten lanserar beräkningsmodell som svarar på vad effekten av sysselsättningskrav blir på olika nivåer - för staten, regionen, kommunen och leverantören. Civilminister Lena Micko och generaldirektör Inger Ek deltar.

16.10

Socialminister Lena Hallengren presenterar en nyhet som berör kommunalt finansierade verksamheter inom vård och omsorg om äldre, Hälleborgs äldreboende, Västerås.

Övrigt i flödet