Debattsvepet 11 jan

Funktionsrätt Sverige riktar hård kritik mot LSS-utredningen som presenterades i går. Barn med särskilda behov måste få bättre stöd av skolan, kräver Praktikertjänst. Förslaget att korta polisutbildningen är ogenomtänkt, larmar Polisförbundet. Las, betygskorruption och regeringsläget är andra heta debattämnen för dagen. 

"Vi accepterar aldrig LSS-utredningens förslag!"

LSS-utredningen har lämnat sitt betänkande. Precis som vi befarat innebär förslaget förändringar, som leder till en fullständig nedmontering av LSS intentioner. Det handlar om förändringar vi aldrig kan acceptera, om ett kliv tillbaka till en tid då personer med stora funktionsnedsättningar saknade all rätt att bestämma över sina egna liv, skriver Mikael Klein, Funktionsrätt Sverige.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

"Skolan måste ge barnen stödet de har rätt till"

Tillfälliga lösningar och bristande stöd. Så ser skolan ut för många barn med särskilda behov. Här krävs förändringar och de måste till nu. Rusta exempelvis upp elevhälsan och gör det lättare för elever att få extraresurser, skriver Josefine Jacbosson, adhd-sjuksköterska och verksamhetschef, Stockholm Kids, Praktikertjänst.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

”Stoppa utvisningarna till krigets Afghanistan”

Desperata krigsflyktingar utsätts för en långsam traumatiserande tortyr, det är lika motbjudande som absurt. Detta är inte Sverige som vi – och omvärlden – känner det. En realistisk och medmänsklig svensk flyktingpolitik för Afghanistan behöver också därför en humanitär paus i avvisningarna till dess att landet självt är villigt och redo att ta emot sina medborgare i samarbete med FN och det internationella samfundet, skriver Pierre Schori, med flera.
Läs hela artikeln på Aftonbladet (öppnas i ny flik)

Håll koll på

Söndag

Liberalerna håller partiråd om regeringsfrågan, Stockholm.