Debattsvepet 11 nov

Nära hälften av alla barn som föddes år 2000 har ­åtminstone vid något tillfälle befunnit sig i en ekonomiskt utsatt situation. Helena Thybell, Rädda Barnen, och professor Tapio Salonen skriver att familjepolitiken blivit ­sämre på att kompensera för barns varierande ekonomiska uppväxtvillkor. Katrin Stjernfeldt Jammeh och Anna Ekström argumenterar för att en "likvärdig svensk skola måste gå före vinstjakt" och SKR:s Anders Knape oroas över förtroendevaldas avhopp.

Fastighetsägarna: Frysta hyror är fel väg att gå

I de pågående hyresförhandlingarna har hyresvärdarna mötts av krav på att hyrorna ska frysas eller sänkas. Dessa krav riskerar att hämma den pågående ekonomiska återhämtningen, skriver företrädare för Fastighetsägarna Stockholm, Fastighetsägarna Syd, Fastighetsägarna MittNord, Fastighetsägarna GFR och Fastighetsägarna Sverige.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

"Sluta göra budget på samma sätt som för hundra år sedan"

Det håller inte att kommuner och regioner gör budget på samma sätt som amerikansk tillverkningsindustri gjorde för 100 år sedan. Hemtjänst, skola och barnomsorg behöver stabilitet snarare än frånvarande chefer som varje höst kämpar mot andra delar i kommunen för att få en lite större del av kakan, skriver Knut Fahlén och Johan Frisack på Ekan Management.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

Håll koll på

06.00

Arbetsförmedlingen publicerar månadens arbetslöshets- och varselstatistik.

9.30

Riksbanken publicerar årets andra finansiella stabilitetsrapport.

18.30

Partiledarsamtal om coronaläget .