Debattsvepet 16 okt

Nyamko Sabuni (L) vill öka andelen äganderätter och bostadsrätter i utsatta områden. Kommunala flygplatser, nationella biljettsystem, förtur i vårdköer, ungdomsbrottslighet och omstartspaket i Göteborg är andra ämnen som tas upp på debattsidorna.

”Det är dags att bryta det digitala utanförskapet”

Corona-pandemin har satt ljuset på hur användbara digitala möten och e-tjänster kan vara. Samtidigt har utanförskapet bland dem som har svårt att använda digitala tjänster växt under samma period. Det krävs ökad kunskap och nya förhållningssätt för att bryta digitalt utanförskap, skriver ordförandena för Afasiförbundet, Sveriges Arbetsterapeuter och Svenska Logopedförbundet.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

”Låt oss utveckla det nationella biljettsystemet tillsammans”

Fredagen (16/10) är sista dagen att lämna remissvar på utredningen om det nationella biljettsystemet. Regeringen är på rätt spår i mycket, men att lägga ansvaret för både utveckling och finansiering på varje regional kollektivtrafikmyndighet riskerar att både försena införandet och göra det onödigt dyrt, skriver företrädare för Skånetrafiken, Östgötatrafiken och Svensk Kollektivtrafik.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

Nu sjösätter vi ett kraftfullt omstartspaket för Göteborg

Göteborgs stad befinner sig i ett historiskt svårt och besvärligt läge, mycket på grund av pandemin. Det är i svåra tider som ledarskap och ansvarstagande prövas. I vår budget som vi presenterar i dag lanserar vi den omstart som Göteborg nu behöver och en rad satsningar presenteras för att få fler i jobb, i omställning och för att minska utanförskapet, skriver bland andra Axel Josefson (M) kommunstyrelsens ordförande.
Läs hela artikeln på Göteborgs-Posten (öppnas i ny flik)

Håll koll på

09.00

STOCKHOLM. EU-nämnden sammanträder.

09.15

STOCKHOLM. Inrikesminister Mikael Damberg håller pressträff om åtgärder mot grov brottslighet. Åtgärderna ryms inom ramen för regeringens 34-punktsprogram mot gängkriminalitet.

11.00

SÖDERTÄLJE. Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister och Morgan Johansson, justitieminister, träffar företrädare för Södertälje kommun.

Övrigt i flödet