Debattsvepet 17 feb

Bisarrt av Lena Hallengren att hävda att vi står väl förberedda inför en coronaepidemi, menar SD. SKR:s och MSB:s trygghetsrapport omöjliggör allt seriöst arbete med trygghetsfrågor, menar Tryggare Sverige. Tidigare universitetslärare oroas av överkänsliga elever. Dessutom vårddebatt, bostadsdebatt och debatt om kriminalitet.

Lösningen på hemlösheten är inte dyr nybyggnation

16/2 Lösningen på den strukturella hemlösheten handlar inte bara om att bygga nya bostäder som bland annat Alliansen i Göteborg föreslår. Det handlar om mycket mer än så och här måste politikerna i Göteborg ta krafttag för att hitta långsiktiga lösningar för de som inte kan lösa sitt boende på egen hand, skriver bland andra Lotta Säfström, direktör Göteborgs stadsmission.
Läs hela artikeln på Göteborgs-Posten (öppnas i ny flik)

Fördubbla pengarna och utrota barncancer

15/2 Nästan varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer – 350 barn varje år. Ett svårare besked för en hel familj är svårt att föreställa sig. Och den familj som drabbas måste kunna lita på att den svenska vården fungerar omedelbart. Därför vill Moderaterna ta fram en nationell barncancerstrategi, skriver Ulf Kristersson och Camilla Waltersson Grönvall på Internationella barncancerdagen.
Läs hela artikeln på Expressen (öppnas i ny flik)

Håll koll på

Hela veckan

Sportlov i Blekinge, Halland, Kronoberg, Örebro, Östergötland, Skåne, Södermanland, Uppsala, Kalmar.

14.45

Inrikesminister Mikael Damberg besöker polisen i Malmö och träffar företrädare för Operation Rimfrost. Rättscentrum, Malmö.

10.00

Stiftelsen Tryggare Sverige arrangerar Nationella Brottsofferveckan (till 20/2), Norra Latin, Stockholm.

Övrigt i flödet