Debattsvepet 19 okt

Vägbyggen som motiveras av ökad trafik debatteras utifrån klimatmålen av fyra transportforskare denna måndag. Därutöver debatteras det rättsliga skyddet för personer med funktionsnedsättningar och i helgen har vårdgarantin ifrågasatts.

Nätläkarbesök ska inte vara gratis för patienten, Hallengren!

Den 1 januari 2017 avskaffades patientavgiften i Region Sörmland. Intentionerna må ha varit goda, men beslutet har dessvärre kommit att utgöra ett återkommande huvudbry i resterande län när alla landets patienter kunnat erbjudas kostnadsfri vård hos digitala vårdgivare genom Sörmland, samtidigt som notan landat hos övriga regioner skriver de moderata regionråden Tobias Nässén och Magnus Leivik.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

Den rättspsykiatriska vården är inte rättssäker - agera nu

Det svenska rättssystemet som tillåter att vi dömer psykiskt sjuka för brott och att personer som saknar vårdbehov kan hållas frihetsberövade inom rättspsykiatrin under mycket lång tid med oklart vårdinnehåll, är unikt och har fått rättmätig kritik under lång tid. Ändå händer ingenting. Det är oförsvarbart, skriver bland andra Tova Bennet, doktor i straffrätt, Lunds universitet
Läs hela artikeln på Göteborgs-Posten (öppnas i ny flik)

Håll koll på