Debattsvepet 8 maj

Regional utveckling, kompetensutveckling inom vården, missbruk av personuppgifter och EU-valet är några av de ämnena som engagerar dagens debattörer. 

”Fallet Semenya visar att könsuppdelad idrott är fel”

När idrottens skiljedomstol dömer Caster Semenya till att medicinera bort de naturligt höga testosteronhalterna visar det att idrottsrörelsen blundar för nya biologiska och psykologiska insikter. Utvägen för idrotten är att hitta klassifikationssystem för de olika sporterna som ger tävlande likartade fysiska möjligheter att vinna, oavsett ”kön”, skriver Torbjörn Tännsjö.
Läs hela artikeln på Dagens Nyheter (öppnas i ny flik)

”171 psykologer som eldar på barnens klimatångest”

Man kan undra vad de 171 psykologerna och psykoterapeuterna håller på med när de höjer sina röster för Greta Thunberg och hennes klimatstrejk. Istället för att göra sitt jobb och på olika sätt minska barns eventuella oro inför klimatfrågan, gör de tvärtom och eldar på genom att gå med i barnens rädslor. Därmed bidrar de till problemet, skriver psykologen Magnus Wårhag.
Läs hela artikeln på Expressen (öppnas i ny flik)

Håll koll på

Förtidsröstningen till EU-valet startar i Sverige.

kl 9

Partiledardebatt med anledning av val till Europaparlamentet. Statsminister Stefan Löfven (S) inleder, därefter Ulf Kristersson (M), Jimmie Åkesson (SD), Annie Lööf (C), Jonas Sjöstedt (V), Ebba Busch Thor (KD), Jan Björklund (L) och (MP), riksdagen.